sivi sogutma radyatoru icinde lehim pisligi

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #59924 Yanıtla
    Sinan Y.
    Katılımcı

Custom loop toplamadan önce radyatör nasıl temizlenirı Sirke mi saf su mu kullanılmalıı

💻 Sistem: Ryzen 5 3600 | A320M | GTX 1650 4GB | 16GB Crucial Ballistix | 240GB SSD + 1TB HDD
    💬 "Stok fanla yola devam."
    📍 Ankara (Keçiören)
    #59931 Yanıtla
    direct_die_tr
    Katılımcı

Hocam ne yazık ki custom sıvı soğutma dünyasının ‘en acı ve en pahalı tecrübesine’ çarpmışsın! O gördüğün yeşil-mavi balçık bir yosun veya dışarıdan giren kir değil; radyatörün fabrikasyon üretiminden kalan ‘Zehirli Lehim Fluksu ve Asit Kalıntılarıdır’ (Soldering Flux Contamination)!

Radyatörün üst haznesi mutlaka pompa bloğundan daha yukarıda kalmalıdır; aksi halde pompa çarkı hava emip vızıldamaya başlar ve ömrü kısalır bu durum sıkça raporlanan bir fiziksel gerçekliktir.

[img]https://sayarbilgi.com/wp-content/uploads/2026/08/media_3328c903874a-2-1024×576.jpg[/img]
    (Referans: Soğutucu tabanındaki şeffaf koruma jelatini uyarısı)

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    💬 "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    📍 Sakarya (Serdivan)
    #59937 Yanıtla
    ArdaX
    Katılımcı

@sinan_y yazdı:
    “sivi sogutma radyatoru icinde lehim pisligi”

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 9 5900X | B550 Unify | 64GB Crucial ECC | RTX 3080 12GB | Mikrotik 10G Router
    💬 "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)
    #59955 Yanıtla
    Sinan Y.
    Katılımcı

Söylediğiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiğiniz şekilde hallettim.

Konuyu açtığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

💻 Sistem: Ryzen 5 3600 | A320M | GTX 1650 4GB | 16GB Crucial Ballistix | 240GB SSD + 1TB HDD
    💬 "Stok fanla yola devam."
    📍 Ankara (Keçiören)
    #59983 Yanıtla
    Alperen54
    Katılımcı

@sinan_y yazdı:
    “sivi sogutma radyatoru icinde lehim pisligi”

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    💬 "Kasa kapağını açtım hava alsın diye."
    📍 İstanbul (Beşiktaş)
    #59994 Yanıtla
    aio_pump_tr
    Katılımcı

Aynen öyle hocam, benzer sorunla foruma gelen diğer arkadaşlar için de çok güzel bir rehber oldu bu konu. Güle kullanın, iyi forumlar.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    💬 "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
    📍 İstanbul (Beylikdüzü)
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: sivi sogutma radyatoru icinde lehim pisligi konusundaki #59983 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini