Sivi sogutma radyatoru tabana takma kavitasyon pompa yanmasi

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Sivi sogutma radyatoru tabana takma kavitasyon pompa yanmasi

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56648 Yanıtla
    Serkan B.
    Katılımcı

Sıvı soğutma kasanın altına takılırsa ne olurı Radyatör altta pompa üstte kalırsa pompa bozulur muı

#56668 Yanıtla
    SilverSurfer
    Katılımcı

Hocam tebrikler, sıvı soğutma üreticilerinin ve Gamers Nexus’un ‘SAKIN YAPMAYIN’ diye bas bağırdığı en ölümcül montaj cinayetini bizzat işlemişsin! Bak sıvı mekaniğinin ve fizik kurallarının değişmez bir gerçeği vardır: Sıvı ve gaz bir aradaysa, hava kabarcıkları DAİMA sistemin EN YÜKSEK NOKTASINA tırmanır!

Sen radyatörü kasanın tabanına koyup pompayı işlemcinin üstüne taktığında, tüm sistemin en tepe noktası neresi olduı CPU’nun üstündeki o minicik pompa oldu!

Sistemin içindeki tüm hava kabarcıkları radyatörden yukarı doğru tırmanıp o pompanın içine doldu. Sıvı soğutma pompalarının seramik yatağı yağsızdır; sadece içinden geçen soğutma sıvısıyla kendi kendini yağlar ve soğutur.

Pompanın içi hava dolduğu zaman su basamaz, boşa döner (kavitasyon başlar), pervanesi havada yalpalayarak o duyduğun çakıl taşı sesini çıkarır ve susuzluktan yanarak ölür! Pompa su basamadığı için de işlemci 95 derecede kaynar.

Çözüm: O radyatörü derhal oradan sök; kasanın TAVANINA (üst panele) monte et. Pompa hiçbir zaman döngünün en yüksek noktası olamaz!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 09:22’te (System to be flipped to work harder) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=DKwA7ygTJn0&t=562s

#56680 Yanıtla
    dpc_latency
    Katılımcı

@serkan_b yazdı:
    “Q0787_sivi_sogutma_radyatoru_tabana_takma_kavitasyon_pompa_yanmasi.md”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#56699 Yanıtla
    Serkan B.
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

#56709 Yanıtla
    Mavi Ekran Zede75
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Sivi sogutma radyatoru tabana takma kavitasyon pompa yanmasi konusundaki #56668 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini