Sıvı soğutma taktım ama işlemci oyuna girer girmez 100 dereceye vurup drop

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Sıvı soğutma taktım ama işlemci oyuna girer girmez 100 dereceye vurup drop

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #62652 Yanıtla
    User AvatarNightfall
    Katılımcı

sıvı soğutmanın hortumlarını tutuyorum bir tanesi kaynar derecede sıcak diğeri buz gibi pompa devri bios’ta N/A yazıyor pompa mı bozuk sizce

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    📍 Kayseri (Kocasinan)
    "Stok fanla yola devam."
    #62663 Yanıtla
    User AvatarKabloBagiUstasi
    Katılımcı

Hocam klasik iki ihtimal var: Sıvı soğutmanın bakır bloğunun altındaki şeffaf ‘Warning: Remove before installation’ jelatinini soymayı unuttunuz. Bu unutulursa işlemciyle bakır blok arasında plastik kalır ve ısı transferi %0 olur.

Radyatörün üst haznesi mutlaka pompa bloğundan daha yukarıda kalmalıdır; aksi halde pompa çarkı hava emip vızıldamaya başlar ve ömrü kısalır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Pompanın kablosunu anakarttaki doğru sokete takmadınız; AIO_PUMP veya CPU_OPT soketine takıp BIOS’tan bu soketin hızını %100 PWM (Full Speed) yapmanız şart.

Hortumun biri aşırı sıcak diğeri buz gibiyse sıvı içeride devridaim etmiyor, pompa çalışmıyor demektir.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 01:04’te (With a musical introduction) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Ryzen 9 5900X | B550 Unify | 64GB Crucial ECC | RTX 3080 12GB | Mikrotik 10G Router
    📍 Trabzon (Ortahisar)
    "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    #62669 Yanıtla
    User AvatarUmut C.
    Katılımcı

@nightfall yazdı:
    “Sıvı soğutma taktım ama işlemci oyuna girer girmez 100 dereceye vurup drop”

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Balıkesir (Karesi)
    "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    #62672 Yanıtla
    User AvatarNightfall
    Katılımcı

Söylediğiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiğiniz şekilde hallettim.

Konuyu açtığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    📍 Kayseri (Kocasinan)
    "Stok fanla yola devam."
    #62678 Yanıtla
    User AvatarSitedenBanYiyen
    Katılımcı

@nightfall yazdı:
    “Sıvı soğutma taktım ama işlemci oyuna girer girmez 100 dereceye vurup drop”

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmişken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

💻 Sistem: Core 2 Quad Q6600 @ 3.6GHz | Asus P5Q Pro | 8GB DDR2 1066 | GTX 750 Ti | 850 Evo 250GB
    📍 Ankara (Çankaya)
    "Kondansatör şişmişse değiştirir geçeriz."
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Sıvı soğutma taktım ama işlemci oyuna girer girmez 100 dereceye vurup drop konusundaki #62678 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet