slack space nedir harddisk bos yer israfi

Ana sayfa › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › slack space nedir harddisk bos yer israfi

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #60198 Yanıtla
    Hyperion_x
    Katılımcı

FAT32 çıktıktan sonra Windows XP ile birlikte herkes neden NTFS’e geçtiı NTFS’in elektrik kesintilerinde dosya bozmama sırrı nedirı

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    💬 "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    📍 Eskişehir (Odunpazarı)
    #60202 Yanıtla
    Erkan54
    Katılımcı

Hocam windows 98’de ‘FAT32 Dönüştürücü’ diye bir sihirbaz vardı. FAT16 diski FAT32’ye bir çevirirdin, işlem bitince bir bakardın diskte durup dururken 500 MB fazladan boş yer açılmış!

Windows 98 MS-DOS kipinde autoexec.bat ve config.sys parametrelerinde SET BLASTER değişkenini doğru tanımlamak ve DMA tamponunu ayarlamak şarttır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Millet ‘sihirbaz diskteki virüsleri sildi’ sanırdı; meğer o devasa 32 KB’lık küme israfları 4 KB’a inince boşluklar geri kazanılıyormuş.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    💬 "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    📍 Sakarya (Serdivan)
    #60207 Yanıtla
    Pulsar_34
    Katılımcı

@hyperion_x yazdı:
    “slack space nedir harddisk bos yer israfi”

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    💬 "ZFS pool scrub: 0 errors."
    📍 Sakarya (Serdivan)
    #60211 Yanıtla
    Hyperion_x
    Katılımcı

Hocam bağlantı kablosunu ve slotu kontrol edip disk sağlığını test ettim. Okuma/yazma değerleri ve sistem tepkisi normale döndü, çok teşekkürler.

💬 "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    📍 Eskişehir (Odunpazarı)
    #60213 Yanıtla
    Tempest_7
    Katılımcı

@hyperion_x yazdı:

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmişken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    💬 "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    📍 İstanbul (Kadıköy)
    #60218 Yanıtla
    b_die_ram
    Katılımcı

@hyperion_x yazdı:

Sorun yaşayan arkadaşlara referans olacak tertemiz bir konu oldu. Keyifli kullanımlar ve iyi forumlar dilerim.

💻 Sistem: Fluke 87V | Quick 861DW Sıcak Hava | JBC Havya | Test Rig: i5-12400F & Çeşitli Hurda GPU’lar
    💬 "Lehim erir, devre susmaz."
    📍 Balıkesir (Karesi)
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: slack space nedir harddisk bos yer israfi konusundaki #60207 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini