softwaredistribution klasörü nasıl sıfırlanır

Ana sayfa › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › softwaredistribution klasörü nasıl sıfırlanır

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #59795 Yanıtla
    fluke_multimeter
    Katılımcı

windows update 0x800f0922 hatası verip duruyor format atmadan bunu nasıl çözerim

💻 Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro
    💬 "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."
    📍 Sivas (Merkez)
    #59801 Yanıtla
    Turgut K.
    Katılımcı

@fluke_multimeter yazdı:
    “softwaredistribution klasörü nasıl sıfırlanır”

Hocam bu iki kodun da temeli aynıdır usta: 0x80070002 (ERROR_FILE_NOT_FOUND) güncelleme paketi indirilirken dosyalardan birinin eksik veya bozuk indiğini gösterir. 0x800f0922 ise ya EFI sistem bölümünün (System Reserved) dolu olduğunu ya da indirme deposunun kilitlendiğini söyler.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Windows aptal gibi o bozuk indirme dosyasını önbellekte tutar ve her gün aynı bozuk dosyayı kurmaya çalışıp geri alır!

Kesin Çözüm (SoftwareDistribution Sıfırlama): Başlat’a cmd yaz, sağ tıkla Yönetici Olarak Çalıştır. Sırasıyla şu servisleri durdur: net stop wuauserv ardından net stop bits ardından net stop cryptsvc.

Şimdi bozuk önbelleği temizle: ren C:\Windows\SoftwareDistribution.old ve ren C:\Windows\System32\catroot2 catroot2.old. Servisleri tekrar başlat: net start wuauserv, net start bits, net start cryptsvc.

Windows Update’e girip ‘Güncelleştirmeleri Denetle’ de. Tüm güncelleme sıfırdan tertemiz indirilir ve ilk denemede sorunsuz kurulur.

💻 Sistem: Ryzen 5 3600 | A320M | GTX 1650 4GB | 16GB Crucial Ballistix | 240GB SSD + 1TB HDD
    💬 "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
    📍 Kocaeli (İzmit)
    #59808 Yanıtla
    Murat61
    Katılımcı

@fluke_multimeter yazdı:

Hocam çok sağ olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    💬 "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    📍 İstanbul (Bakırköy)
    #59821 Yanıtla
    fluke_multimeter
    Katılımcı

Söylediğiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiğiniz şekilde hallettim.

Konuyu açtığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

💻 Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro
    💬 "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."
    📍 Sivas (Merkez)
    #59847 Yanıtla
    Yasin99
    Katılımcı

@fluke_multimeter yazdı:

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💬 "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    📍 İzmir (Buca)
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: softwaredistribution klasörü nasıl sıfırlanır konusundaki #59821 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini