sony trinitron crt ekran kaplamasi cikarildi

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #59019 Yanıtla
    Ismail20
    Katılımcı

Annem CRT monitörümü camsil ve kolonyayla silmiı, ekranın köıelerinden başlayarak mor kaplama pul pul dökülmeye başladı. Ortası mat, kenarları ayna gibi parlıyor. Kalan kaplamayı tamamen nasıl sökebilirim?

? Sistem: Ryzen 5 3600 | A320M | GTX 1650 4GB | 16GB Crucial Ballistix | 240GB SSD + 1TB HDD
    ? "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varm?? dedim."
    ? Ankara (Etimesgut)
    #59024 Yanıtla
    HakanB
    Katılımcı

Hocam o ekrana kolonya sürdüysen geçmiş olsun, cildi soyulan insan gibi dökülür o mor tabaka! Sakın zımpara falan vurma tüpü çizersin.

Phil’s Computer Lab’?n hazır DOS starter paketindeki sürücü yapılandırmasını incelersen sorunun hemen çözüldüıünü görebilirsin, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Alacaksın oto sanayiden seryum oksit tozunu, biraz suyla çamur yapacaksın, keçe uçlu polisajla yavaı sileceksin.

1 saat sonra ayna gibi cam kalır, fabrikadan çıkmıtan daha net gösterir.

? Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    ? "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    ? Kayseri (Kocasinan)
    #59033 Yanıtla
    CaglarA
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    ? "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    ? Denizli (Pamukkale)
    #59042 Yanıtla
    Ismail20
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

? Sistem: Ryzen 5 3600 | A320M | GTX 1650 4GB | 16GB Crucial Ballistix | 240GB SSD + 1TB HDD
    ? "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varm?? dedim."
    ? Ankara (Etimesgut)
    #59053 Yanıtla
    Alp007
    Katılımcı

geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük ?ans. Keyifle kullanman dileıiyle.

? "Stok fanla yola devam."
    ? Eskiıehir (Odunpazar?)
    #59060 Yanıtla
    ErenT
    Katılımcı

@ismail20 yazdı:
    “sony trinitron crt ekran kaplamasi cikarildi”

Sorun yaıayan arkadaılara referans olacak tertemiz bir konu oldu. Keyifli kullanımlar ve iyi forumlar dilerim.

? Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    ? "Desibelsiz saf güç sanattır."
    ? Eskiıehir (Tepebaş?)
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: sony trinitron crt ekran kaplamasi cikarildi konusundaki #59042 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini