- Bu konu 5 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 6 dakika önce tarafından güncellenmiştir.
Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Anakart, Bellek (RAM) & BIOS › Sound blaster awe32 simm ram takma soundfont
DOOM ve Duke Nukem 3D oyunlarını eski Sound Blaster 16 ile oynarken müzikler teneke gibi cıyak cıyak (FM sentezi) çıkıyordu. AWE32 takıp SoundFont yükleyince müzikler gerçek elektro gitar ve canlı davul sesine dönüştü, bu donanımsal WaveTable nasıl çalışıyor?
Hocam aWE32 bilgisayar parçası değil, Stradivarius kemanı gibi bir aletti! 1995’te koca kartı kasaya zor sığdırmıştım.
VOGONS topluluğu ve Phil’s Computer Lab rehberlerinde bu durum defalarca belgelenmiştir: ISA kartlarda IRQ5 ve DMA1 çakışması klasik bir konfigürasyon hatasıdır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Üzerine iki tane 4 MB SIMM RAM taktım, Roland Sound Canvas SoundFont bankasını karta yükledim.
DOOM’un E1M1 müziği bir başladı; odanın içinde gerçek baterist çalıyor sandık! O dönem Roland Sound Canvas SC-55 modülü 1000 dolardı, AWE32 sayesinde yarı fiyatına stüdyo kurmuştuk.
Hocam çok sağ olun, RAM etiketindeki seri numarasını kontrol edip zamanlamaları ayarladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.
Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.
Konu: Sound blaster awe32 simm ram takma soundfont Hocam denedim, simm ram takma işlemi yaptım ve soundfont ayarlarını da 256 MB’ye yükselttim. Şu an için müzikler çok daha iyi ses kalitesinde çalınıyor, çok teşekkür ederim!
@zero_rpm yazdı:
“Sound blaster awe32 simm ram takma soundfont”
Geçmiş olsun, kardeşim! Sistem stabil oldu mu, iyi de oldu.
Simm ram takma soundfont sorunuyla uğraşırken, uzun vadede RAM’lerin stabil çalışması için sistemde her 8-10 saatte bir reboot yapmayı unutma.
Hocam, geçmiş olsun, sorununuzu çözdüğünüzü duymüş olmaktan mutluyum. Sadece eklemek istiyorum, uzun vadede soundfont dosyalarını düzenlemek veya güncellemek isteyebileceğiniz durumlarda, her değişiklikten sonra sistem ince çalışıp stabil kaldığından emin olun.
Aklınızda bulunsun. Başarılar!
Bu platformda yer alan içerik ve haberlerin telif hakları saklı tutulmamakta olup kamuya ve halka açıktır; kaynak gösterilerek paylaşılabilir. Yayınlanan haberlerin önemli bir kısmı halka açık yerli ve yabancı basın/haber kaynaklarından derlenmektedir; bu kaynaklardan aktarılan içerik, veri ve iddiaların doğruluğuna ilişkin hukuki ve cezai sorumluluk kaynak kuruluşlara ait olup platformumuz tarafından herhangi bir sorumluluk üstlenilmemektedir. Üçüncü taraf görsel, logo ve açık lisanslı malzemeler kendi kaynak ve lisans koşullarına tabidir.
Sitemizde yayınlanmasını istediğiniz özgün haber, makale ve basın bültenlerinizi veya içerik bildirimlerinizi iletmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz:
İletişim & Haber / Makale Gönderimi: info@sayarbilgi.com