space tuşu telinden çıktı nasıl geri takılır

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › space tuşu telinden çıktı nasıl geri takılır

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58027 Yanıtla
    Kronos_x
    Katılımcı

arkadaşlar mekanik klavyemi temizlemek için space tuşunu çektim geri taktım ama tuş artık düzgün çalımıyor. space in sol tarafına basınca saı tarafı havaya kalkıyor saıa basınca sol kalkıyor tahterevalli gibi oldu klavye kırıldı m? nasıl düzelir

#58044 Yanıtla
    Dogukan41
    Katılımcı

Hocam korkma klavyen falan kırılmadı usta, sadece meşhur Stabilizer Teli (Denge Çubuğu) yuvasından kurtulmuş! Mekanik klavyelerde 2U ve daha büyük tuşların (Space, Enter, Shift, Backspace) sağa sola yalpalamadan dümdüz aşağı inmesi için iki yanında Stabilizer bulunur.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Birbirine alttan bir metal telle bağlıdır.

Tuşu sert çektiğinde o telin ucu plastik gövdenin (stem) altındaki minik yuvadan ‘pıt’ diye fırlar. Klavyeyi Sökmeden 1 Dakikada Geri Takma Yöntemi: Space tuşunun kapağını (keycap) tamamen çıkar.

Telefonunun flaşını aç ve telin çıktığı taraftaki o küçük artı şeklindeki beyaz/siyah plastik gövdeye (stem) bak. Gövdenin alt kısmında telin girmesi gereken en alt delik vardır!

Bir cımbız, ataş veya ince uçlu tornavida al. O metal telin kıvrık ucunu hafifçe yukarı kaldır -> Plastik gövdeyi de parmağınla yukarı çek -> Telin ucunu o gövdenin alt deliğine doğru hizalayıp hafifçe ‘çıt’ diye içeri doğru it!

Tel deliğe girdiğinde artık parmağınla bir tarafı indirdiğinde diğer tarafın da aynı anda senkronize indiğini göreceksin.

#58062 Yanıtla
    Patates Pc79
    Katılımcı

@kronos_x yazdı:
    “space tuşu telinden çıktı nasıl geri takılır”

Hocam Space tuşum tahterevalli gibi olunca klavye bozuldu sandım çöpe atacaktım. YouTube’da cımbızla tel takma videosu izledim, ataıla teli deliıe 10 saniyede ittirdim çıt diye oturdu.

boş yere yeni klavye almaktan kurtuldum.

#58066 Yanıtla
    Kronos_x
    Katılımcı

Dediıiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediıiniz gibi olduıunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok saı olun.

#58075 Yanıtla
    Serkan S.
    Katılımcı

@kronos_x yazdı:
    “space tuşu telinden çıktı nasıl geri takılır”

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

#58083 Yanıtla
    Selcuk10
    Katılımcı

Hoşgeldiniz @selcuk10! Sorunuza çözüm vermeye çalışmaya başlayalım: Hocam, geçmiş olsun, aklında bulunsun.

Öncelikle kontrol edelim ki sisteminizdeki bir hata olup olmadığını kontrol edin. Daha sonra, yeni bir pano yükleyerek veya Windows’un “Tümünü Sıfırla” seçeneğini kullanarak sisteminizi temizleyebilirsiniz.

Ardından, teknoloji ile desteklenen bir şekilde sisteminizi kontrol ederek, space tuşunu kaydetme veya yeniden etkinleştirme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. İyi yolumuzdur!

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: space tuşu telinden çıktı nasıl geri takılır konusundaki #58083 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini