Stabilizer telini düzeltme wire balancing cam testi

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › Stabilizer telini düzeltme wire balancing cam testi

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #69754 Yanıtla
    User AvatarCem Dinçer
    Katılımcı

Beyler klavyemin Space (boşluk) tuşu beni delirtmek üzere. Tuşun sol tarafına basınca tok ve tok bir ‘thock’ sesi geliyor, ama sağ tarafına parmağımı hafifçe dokundursam bile ‘CINGIR CINGIR ŞIKIR ŞIKIR’ diye teneke gibi sallantı ve çıngırak sesi (rattle) geliyor! Tuş başlığını çıkardım, stabilizer’ın içine Krytox 205g0 sıktım ama o sağ taraftaki çıngırak sesi zerre kadar azalmadı. Klavyeyi sökmeden bu çıngırak sesini nasıl çözerim, tel neden tek taraftan ses yapar?

💻 Sistem: Ryzen 5 5500 | B450M-K II | RX 6600 8GB | 16GB RAM 3200MHz | Crucial BX500 480GB
    📍 Sakarya (Serdivan)
    "Stok fanla yola devam."
    #69757 Yanıtla
    User AvatarUğur Aydın
    Katılımcı

@onur007 yazdı:
    “Stabilizer telini düzeltme wire balancing cam testi”

Hocam batuhan kardeşim Krytox 205g0 switch’ler için harika bir yağdır ama bükük bir stabilizer teli için ÇOK İNCEDİR! Space tuşunun sağından gelen o çıngırak sesinin (Rattle) %90 sebebi Stabilizer Telinin Eğri Olmasıdır (Warped / Bent Wire).

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Fabrikasyon çelik teller asla %100 düz üretilmez; telin sağ veya sol 90°’lik kıvrımı havaya doğru yarım milim kalkıktır.

Sen tuşa bastığında tel plastik yuvanın (Housing) tavanına vurur ve ‘çangır’ ses yapar. Bunu Düzeltmenin Yolları: Klavyeyi Sökebiliyorsan (Kalıcı ve Kusursuz Yol.

Wire Balancing): Stabilizer telini çıkaracaksın. Telefonunun ekranı veya düz bir ayna gibi pürüzsüz bir cam yüzeyin üstüne koyacaksın.

Telin köşelerine parmaklarınla tık basacaksın. Eğer tel camın üstünde sallanıp çıt ses yapıyorsa tel eğridir!

İki adet kargaburun pense alıp teli milim bükerek cama koyduğunda sıfır boşlukla tamamen yapışana kadar düzelteceksin. Ardından telin gövdeye çarptığı yere mikro gözenekli yara bandı yapıştırarak ‘Holee Mod’ yapacaksın.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00:00’te (Video başlangıcı ve ürün özellikleri açıklamak) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    📍 Kocaeli (İzmit)
    "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
    #69761 Yanıtla
    User AvatarTurgut S.
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Pentium III 1.4GHz Tualatin | Voodoo 5 5500 AGP | Sound Blaster AWE64 Gold | Windows 98 SE
    📍 Erzurum (Yakutiye)
    "Voodoo 5 efsanesi asla ölmez."
    #69768 Yanıtla
    User AvatarCem Dinçer
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiğiniz noktadan kaynaklanıyormuş. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, şu an sistem saat gibi çalışıyor. Hepinize ayrı çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 5500 | B450M-K II | RX 6600 8GB | 16GB RAM 3200MHz | Crucial BX500 480GB
    📍 Sakarya (Serdivan)
    "Stok fanla yola devam."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Stabilizer telini düzeltme wire balancing cam testi konusundaki #69757 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

🌍 DİL SEÇİMİ 25 Dil
🔍