Steelseries qck mousepad elde nasıl yıkanır deterjanla

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Oyuncu Fareleri, Yüzeyler & Aksesuar › Steelseries qck mousepad elde nasıl yıkanır deterjanla

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #69645 Yanıtla
    User AvatarLevent Aydın
    Katılımcı

reddit r/buildapc’de benzer bir konuya denk gelmiştim ama benim sistemde durum biraz farklı, kafam karıştı, 1 yıldır steelseries qck heavy mousepad kullanıyorum bileğimin değdiği yerler bembeyaz oldu terden ve tozdan fare o kısma gelince yağ gibi kaymıyor sürtünüyor takılıyor. anneme sordum ‘at çamaşır makinesine 40 derecede yıkansın sıktırsın’ dedi ama arkadaşım makineye atarsan dikişleri patlar kauçuğu ayrılır çöpe atarsın dedi. bu mousepadi bozmadan sıfır gibi yapmanın en garanti yolu nedir nasıl yıkayayım?

💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    📍 Denizli (Pamukkale)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #69649 Yanıtla
    User AvatarOğuzhan Taş
    Katılımcı

@alperen41 yazdı:
    “Steelseries qck mousepad elde nasıl yıkanır deterjanla”

Hocam Sakın o mousepadi çamaşır makinesine atma! Makinenin içindeki 1000 devirlik santrifüj sıkma kuvveti o kumaş ile kauçuk tabanın arasındaki yapıştırıcıyı parçalar (delaminasyon), kenar dikişlerini söker ve yüzeyin dokusunu bozarak fareyi çamura saplanmış gibi hissettirir.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. > Doğru ve Zararsız Temizleme Adımları: > > Hazırlık (Banyo / Lavabo): >.

Küvete veya temiz düz bir leğene ılık su doldur (asla sıcak değil, elini yakmayacak 25-30°C ılık su). Mousepadi tamamen düz bir şekilde suyun içine yatır ve her yerinin ıslanmasını sağla.

> > Deterjan Seçimi ve Uygulama: >. Kumaştaki o beyaz lekeler ter, cilt yağı ve ölü deri hücreleridir.

Bunları en iyi çözen şey birkaç damla standart bulaşık deterjanı (Fairy/Pril) veya bebek şampuanıdır. Çamaşır deterjanı (toz/sıvı) kullanma, içindeki kimyasallar kumaş liflerini sertleştirir.

Mousepadin üzerine birkaç damla deterjan damlat. > > Nazik Ovma: >.

Kesinlikle sert bulaşık teli veya sert kıllı fırça KULLANMA. Yumuşak bir mikrofiber bez veya sarı temizlik süngerinin yumuşak tarafı ile, kumaşın dokusu yönünde dairesel ve yumuşak hareketlerle köpürt.

Özellikle bileğin değdiği o lekeli kısımları nazikçe ovala.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 01:31’te (Detergent kullanarak mousepadı temizleyin) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    📍 Kocaeli (İzmit)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    #69652 Yanıtla
    User AvatarNemesis_7
    Katılımcı

hocam tecrübeyle sabit, ‘aman bişey olmaz’ diyip artisan mousepadimi çamaşır makinesine kısa programa attım. makineden bi çıktı kenar dikişleri komple sökülmüş, kauçuk taban dalga olmuş masaya oturmuyordu.

1500 liralık pad çöp oldu. o günden beri sadece ılık su ve birkaç damla bulaşık deterjanıyla banyoda süngerle yıkıyorum, ilk günkü kutusundan çıkmış gibi pırıl ve yağ gibi kayıyor.

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    📍 Kocaeli (Gebze)
    "F/P her şeydir."
    #69656 Yanıtla
    User AvatarLevent Aydın
    Katılımcı

Hocam dediğiniz gibi yaptım, ılık suyla hafif deterjanlı köpikle yumuşak bir süngerle ovaladım, sonra temiz suyla durulayıp havada gölgede kuruttum.

Sonuç mükemmel oldu, lekeler gitti ve eski haline döndü, çok teşekkürler 🙏

💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    📍 Denizli (Pamukkale)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #69661 Yanıtla
    User AvatarGeceVardiyasi Keskin
    Katılımcı

Geçmiş olsun hocam, sistem stabilleşmişse sevindik gerçekten.

💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    📍 Kayseri (Kocasinan)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Steelseries qck mousepad elde nasıl yıkanır deterjanla konusundaki #69649 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet