süresi dolan sertifika program? açılmıyor cmd ile çalıştırma

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Tasarım Monitörleri, TV & Görüntü Standartları › süresi dolan sertifika program? açılmıyor cmd ile çalıştırma

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57492 Yanıtla
    Kemal B.
    Katılımcı

bir yönetici bu uygulamayı çalıştırmanızı engelledi kırmızı ekran çözümü

#57496 Yanıtla
    Volkan A.
    Katılımcı

Hocam Sakin ol, bilgisayarında virüs yok ve kimse seni kısıtlamadı. Bilgisayarın tek yöneticisi sen olsan bile bu hatanın çıkmasının sebebi doğrudan dosyanın dijital sertifikasıdır.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. > Neden ‘Yönetici Olarak Çalıştır’ Desen Bile Açılmıyorı

> > *Süresi Dolan / İptal Edilen Kod İmza Sertifikası (Revoked Certificate): >. Logitech, Samsung, Asus gibi firmalar bu eski sürücüleri yıllar önce kodlarken içine bir dijital imza (sertifika) koydular.

Bu sertifikaların belirli bir geçerlilik süresi vardır (örneğin 5 yıl) veya eski SHA-1 şifrelemesi kullandığı için güvenlik otoriteleri tarafından zaman aşımına uğratılır (revoked). Windows Güvenlik Duvarı ve UAC, süresi dolmuş veya kara listeye alınmış bir sertifikayı gördüğünde ‘Bu dosya değiştirilmiş veya zararlı olabilir’ der ve dosya gezgini (Explorer) üzerinden çift tıklamayla çalıştırılmasını kırmızı bayrakla kesin olarak kilitler.

> > 30 Saniyede Kesin Çözüm Yöntemi (Yönetici CMD): > Bu kilidi aşmanın en temiz ve güvenli yolu, Windows GUI arayüzünü atlayıp doğrudan komut satırından çağırmaktır: > > Windows Arama çubuğuna CMD yaz. > Çıkan ‘Komut İstemi’ uygulamasına sağ tıkla ve Yönetici Olarak Çalıştır’ı seç.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:44’te (Office klasörünü açıp ürün anahtarı bölümüne giderek, lisans ve ürün anahtarı bölümüne) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=NOWgCP2mNmo&t=44s

#57500 Yanıtla
    Murat Y.
    Katılımcı

eski samsung telefonumun usb driver’?nı kurarken bu kırmızı illet kutu yüzünden 3 saat uıraımıtım. format atmayı bile düıündüm çünkü uac ayarlarını en alta çeksem bile ‘bir yönetici engelledi’ diyordu.

sonra youtube’da bir videoda gördüm cmd’yi yönetici açıp dosyanın dosya yolunu yapıtırıp enterladım, tak diye açıldı kurulum. windows explorer arayüzü engelliyormuı meıer cmd doırudan çalıştırıyor hiç uıraıma cmd’den aç.

#57505 Yanıtla
    Kemal B.
    Katılımcı

Hocam bilgilendirme için çok teıekkürler, tavsiyenizle mavi ekran döngüsünden kurtuldum. Elinize sağlık.

#57509 Yanıtla
    Firin Kart
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

#57516 Yanıtla
    Enes1903
    Katılımcı

@kemal_b yazdı:
    “süresi dolan sertifika program? açılmıyor cmd ile çalıştırma”

Sorun yaıayan arkadaılara referans olacak tertemiz bir konu oldu. Keyifli kullanımlar ve iyi forumlar dilerim.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: süresi dolan sertifika program? açılmıyor cmd ile çalıştırma konusundaki #57509 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini