Switch film ne işe yararı Hangi mekanik klavye switchlerine film takılmazı

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › Switch film ne işe yararı Hangi mekanik klavye switchlerine film takılmazı

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58144 Yanıtla
    Yusuf06
    Katılımcı

Switch film ne işe yararı Hangi mekanik klavye switchlerine film takılmazı

#58147 Yanıtla
    Ismail38
    Katılımcı

@yusuf06 yazdı:
    “Switch film ne işe yararı Hangi mekanik klavye switchlerine film takılmaz?”

Hocam dikkat, her switch’e film takılmaz! Switch filminin (0.125mm.

Nitekim Buildzoid’in (Actually Hardcore Overclocking) AM5 Hynix rehberinde ve r/overclocking testlerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. 0.15mm kalınlığındaki o ince contanın) tek bir amacı vardır: Switch’in üst kapağı (top housing) ile alt gövdesi (bottom housing) arasındaki fabrikasyon boşluğu ve oynamayı (housing wobble) sıfırlamak.

Örneğin eski Cherry MX veya vintage switch’lerde gövde gevşektir; filmi araya koyup kapattığında tık diye kilitlenir, tuş sallanmaz ve sesi daha tok (thock) çıkar. Ama fabrikadan zaten sıfır toleransla çok sıkı üretilmiş bir switch’e (mesesla Gateron Oil King, modern Akko switch’ler veya Kailh Box serisi) kalkıp film takmaya çalışırsan o plastik tırnaklar gerilime dayanamaz ve çıt diye kırılır, switch kapanmaz bile!

Ayrıca Kailh Box switch’lerin iç yapısı tamamen farklı olduğu için fiziksel olarak film takamazsın. Kural: Switch’i eline al, üst kapağı cımbızla sağa sola sars; oynuyorsa film tak, kaya gibi duruyorsa sakın zorlama!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 02:46’te (DDR5 memori hakkında bahsetti) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=wRSCGg8uzQs&t=166s

#58157 Yanıtla
    Selcuk T.
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#58165 Yanıtla
    Yusuf06
    Katılımcı

Dediıiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediıiniz gibi olduıunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok saı olun.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Switch film ne işe yararı Hangi mekanik klavye switchlerine film takılmazı konusundaki #58147 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini