switch film nedir ne işe yarar mekanik klavye

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › switch film nedir ne işe yarar mekanik klavye

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58908 Yanıtla
    Caglar99
    Katılımcı

Beyler Cherry MX ve Gateron switch’lerimi açtım, içlerini güzelce yağladım geri kapattım. Ama switch’leri açıp kapattıktan sonra üst gövde (top housing) ile alt gövde (bottom housing) arasındaki o minik tırnaklar gevşedi galiba. Tuşlara basarken tuş başlığı sağa sola beşik gibi sallanıyor (stem wobble) ve basarken çıt çıt plastik sürtme sesi geliyor. Reddit’te ‘Switch’i bir kere açtıysan mutlaka Switch Film takman lazım’ dediler. Bu Switch Film tam olarak nedir, contaya mı benzer, hangi kalınlıkta (0.125mm mi 0.15mm mi) alınmalı ve sesi nasıl etkilerı

💻 Sistem: Ryzen 5 3600 | A320M | GTX 1650 4GB | 16GB Crucial Ballistix | 240GB SSD + 1TB HDD
    💬 "Öğrenci işi F/P canavarı."
    📍 İstanbul (Kadıköy)
    #58910 Yanıtla
    Halil01
    Katılımcı

@caglar99 yazdı:
    “switch film nedir ne işe yarar mekanik klavye”

Hocam ege kardeşim çok doğru bir noktaya parmak basmışsın. Switch Film Nedirı

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Switch Film, switch’in üst gövdesi ile alt gövdesi arasına sandviç gibi sıkıştırılan, tam switch şeklinde lazerle kesilmiş mikronluk ince contalardır (Gasket).

Neden İhtiyaç Duyulurı Tırnak Esnemesi: Bir switch’i switch opener ile açtığın anda, üst kapağı tutan o dört minik plastik tırnak mikron seviyesinde dışa doğru esner.

Geri kapattığında fabrika sıkılığı kaybolur. Üst gövde alt gövdenin üstünde mikronluk hareketler yapmaya başlar.

Tuşa bastığında bu gevşeklik parmak ucuna ‘sallantı’ (Stem Wobble) ve tiz bir plastik tıkırtısı olarak yansır. Akustik Toklaşma (Thock): Switch Film taktığında gövde taş gibi kilitlenir.

Titreşim boşlukta rezonans yapamaz; ses dağılmaz ve geriye çok daha bas, temiz, tok bir vuruş sesi (Thock) kalır. Hangi Malzeme ve Kalınlık Seçilmeliı.

0.125mm / 0.15mm Polikarbonat (PC) / HTV: Sert ve şeffaf filmlerdir (TX Films). Gövdesi zaten orta sıkılıkta olan switch’ler için idealdir.

0.3mm Poron / Köpük (Deskeys Films): Süngerimsi, sıkıştırılabilir contalardır.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 03:23’te (Video mentions the importance of using a mechanical keyboard in gaming) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=8_sG4svbkmY&t=203s

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    💬 "Stok fanla yola devam."
    📍 Gaziantep (Şahinbey)
    #58915 Yanıtla
    Baris B.
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: Core 2 Extreme QX9650 | Rampage Extreme X48 | 8GB DDR3 1600 | GTX 285 SLI | Retro Kasa
    ? "Voodoo 5 efsanesi asla ölmez."
    ? ?zmir (Bornova)
    #58919 Yanıtla
    Caglar99
    Katılımcı

Söylediğiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiğiniz şekilde hallettim.

Konuyu açtığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

💻 Sistem: Ryzen 5 3600 | A320M | GTX 1650 4GB | 16GB Crucial Ballistix | 240GB SSD + 1TB HDD
    💬 "Öğrenci işi F/P canavarı."
    📍 İstanbul (Kadıköy)
    #58927 Yanıtla
    Gokturk_7
    Katılımcı

geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük ?ans. Keyifle kullanman dileıiyle.

? Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    ? "sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    ? Eskiıehir (Odunpazar?)
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: switch film nedir ne işe yarar mekanik klavye konusundaki #58927 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini