tactile bump hissi yok oldu nasil temizlenir

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › tactile bump hissi yok oldu nasil temizlenir

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #55373 Yanıtla
    Berkay07
    Katılımcı

Selamlar, klavyemdeki tactile (dokunsal) switchleri Krytox 205g0 ile guzelce yagladim, topladim ama tuslara basinca o hissettigim ‘tumsek / tactile bump’ hissi tamamen yok olmus, vıcık vıcık linear gibi hissettiriyor neden olduı

#55395 Yanıtla
    Kutay16
    Katılımcı

kral tactile switch’in en buyuk kurali: O stemin (kucuk plastik parcanin) uzerindeki iki tane cikintili bacaklara (legs) KESINLIKLE YAG DEGDIRILMEZ! O bacaklar metal yapraga carpip o sert hissi (bump) verir.

Sen oraya kalin Krytox 205g0 surersen metal oradan kayar, tumsek hissi sifirlanir, switch pelte gibi bir linear’a donusur. Switchleri tek acip kulak copuyle ayaklardaki yagi temizle.

#55412 Yanıtla
    Tarik93
    Katılımcı

Dokunsal (tactile) anahtar mekanizmasında ‘tactile bump’, gövde (stem) üzerindeki kavisli tırnakların (stem legs) bakır kontak yapraını (contact leaf) esnetip aniden serbest bırakmasıyla oluıur. Bu temas yüzeyine yüksek viskoziteli florokarbon gres (Krytox GPL 205g0, TriboSys 3204) uygulandışında dinamik sürtünme katsayısı dramatik biçimde düıer ve dokunsal tepe direnci (F_{peak}) yok olarak anahtar sahte doırusal (pseudo-linear) tepki verir.

#55425 Yanıtla
    Berkay07
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiıiniz noktadan kaynaklanıyormuı. Gerekli müdahaleyi yapıp testleri çalıştırdım, ?u an değerler tamamen normale döndü ve sistem saat gibi çalığıyor. Hepinize Ayrı çok teıekkür ederim.

#55449 Yanıtla
    EmreY
    Katılımcı

Hocam sorunun düzeldiıi belli olduysa BIOS’tan fan eğrisini (fan curve) de sessiz profile çekebilirsin. boşuna tam devirde çalığıp kafa ütülemesin.

#55496 Yanıtla
    SelimK
    Katılımcı

Aynen öyle hocam, benzer sorunla foruma gelen diıer arkadaşlar için de çok güzel bir rehber oldu bu konu. Güle kullanın, iyi forumlar.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: tactile bump hissi yok oldu nasil temizlenir konusundaki #55496 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini