tavandaki on egzoz fani temiz havayi caliyor

Ana sayfa › Forumlar › Oyun Dünyası, Konsollar & El Konsolları › PC Oyunları & Teknik Optimizasyon › tavandaki on egzoz fani temiz havayi caliyor

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #55293 Yanıtla
    60Hz Mahkumu7
    Katılımcı

Kule tipi soğutucu varken üst panel fanları nereye takılmalıdırı

#55349 Yanıtla
    Tarik1903
    Katılımcı

@60hz_mahkumu7 yazdı:
    “tavandaki on egzoz fani temiz havayi caliyor”

Hocam yaıadışın bu büyüleyici sonuç, akıkanlar mekaniıinde (CFD – Computational Fluid Dynamics) çok iyi bilinen ‘Hava akışı Kısa Devresi’ (Airflow Short-Circuiting / Cold Air Stealing) gerçeıinin kanıtıdır!

#55384 Yanıtla
    Alperen01
    Katılımcı

Kasa içindeki aerodinamik faciayı gözünün önünde canlandıralım: 1) İdeal Hava Koridoru Nasıl Olmalıdırı Kasanın ön panelindeki o 3 intake fanı odadaki 22 derecelik serin havayı içeri basar.

Bu temiz serin hava düz bir koridor halinde arkaya doğru ilerlemeli, RAM’leri yalayıp geçmeli, kule tipi soğutucunun yapraklarından geçip işlemciyi soğutmalı ve kasanın arka egzoz fanından dışarı atılmalıdır. 2) TAVANIN EN ÖNÜNDEKİ FAN NE YAPIYORı

Sen kasanın üst tavanına, tam ön intake fanlarının hemen 5 santim tepesine bir egzoz fanı taktın! Bu fan yukarı doğru güçlü bir vakum uygular.

Ön panelin en üst fanından kasaya giren o buz gibi temiz oda havası, daha işlemci soğutucusuna doğru 5 santim bile ilerleyemeden; tavanın en önündeki o egzoz fanı tarafından anında yukarı doğru vakumlanıp KASADAN DIŞARI ATILIR! Taze hava işlemcinin yüzünü bile göremeden kasayı terk eder!

Akışkanlar mekaniğinde buna ‘Kısa Devre’ denir. Soğutucu blok taze oda havası yerine kasanın içinde kalan ılık girdap havasıyla soğumak zorunda kalır!

3) O FANI SÖKTÜĞÜNDE NE OLDUı O hırsız fanı söktüğün an, ön panelden giren o taze hava artık yukarı kaçamadı!

Dosdoğru kule tipi soğutucunun içine hücum etti ve işlemcin anında 4°C daha serin çalışmaya başladı!

#55402 Yanıtla
    60Hz Mahkumu7
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiıiniz noktadan kaynaklanıyormuı. Gerekli müdahaleyi yapıp testleri çalıştırdım, ?u an değerler tamamen normale döndü ve sistem saat gibi çalığıyor. Hepinize Ayrı çok teıekkür ederim.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: tavandaki on egzoz fani temiz havayi caliyor konusundaki #55402 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini