Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Tempest mod bataryanın üstünü kapatır mı
- Bu konu 3 yanıt içerir, 3 izleyen vardır ve en son 51 dakika önce
Termal Ped Eridi53 tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
Termal Ped Eridi53KatılımcıKlavyemin sesini toklaştırmak (Thock yapmak) için YouTube’da gördüğüm ‘Tempest Tape Mod’u yaptım. Kablosuz klavyemin PCB’sinin arkasına 3 kat kağıt maskeleme bandı yapıştırdım ve kasanın altındaki lityum bataryanın üstüne doğrudan kapattım. 1 ay sonra klavyenin alt kasasının şişip bombe yaptığını ve klavyenin masada sallandığını fark ettim! Batarya mı şişmiş?
”💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB💬 "[imza]💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB📍 Konum: Adana (Çukurova)"60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
📍 Adana (Çukurova)
[/imza]
Venom_35Katılımcı@termal_ped_eridi53 yazdı:
“Tempest mod bataryanın üstünü kapatır mı”Hocam mekanik klavye topluluğunda son yılların en büyük ‘güvenlik ve yangın ihmallerinden’ biriyle karşı karşıyasın! Tempest Tape Mod; klavyenin PCB’sinin arkasına 2-3 kat kağıt ressam/maskeleme bandı yapıştırarak yüksek frekanslı ses dalgalarını emip sesi kalınlaştıran (Thocky yapan) mükemmel bir akustik çözümdür.
Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. ANCAK bu mod geleneksel olarak içi boş olan SADECE KABLOLU (bataryasız) klavyeler için geliştirilmiştir!
Sen içi Lityum-Polimer (Li-Po) kese bataryayla dolu kablosuz bir klavyede bu modu bilinçsizce uyguladığında devasa bir yangın tehlikesi yaratırsın: Isı Tuzağı: Li-Po bataryalar şarj olurken ve boşalırken doğal olarak ısınır. Sen PCB’nin arkasını 3 kat kağıt bantla kaplayıp bataryayı da bu bandın hemen altına sıkıştırdığında; bataryanın en ufak bir nefes alma ve ısı tahliye boşluğu kalmaz!
Sürekli 40-50°C sıcaklığa maruz kalan elektrolit kimyasalı parçalanarak gaz üretmeye başlar ve batarya bir balon gibi şişer (kasanın bombe yapmasının sebebi budur!).
”💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB💬 "[imza]💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB📍 Konum: Kayseri (Kocasinan)"Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
📍 Kayseri (Kocasinan)
[/imza]
Mustafa90KatılımcıHocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.
Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.
”💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB💬 "[imza]💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB📍 Konum: Muğla (Bodrum)"F/P her şeydir."
📍 Muğla (Bodrum)
[/imza]
Termal Ped Eridi53KatılımcıHocam denedim, bataryayı çıkarıp kapatmayı denedim. Sorun çözülmüş, çok mutlu oldum.
Teşekkür ederim, yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler.
”💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB💬 "[imza]💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB📍 Konum: Adana (Çukurova)"60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
📍 Adana (Çukurova)
[/imza] -
YazarYazılar