termal ped kalinligi tutturamama thermal putty cozum

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › termal ped kalinligi tutturamama thermal putty cozum

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58497 Yanıtla
    Caglar M.
    Katılımcı

Upsiren U6 Pro veya K5 Pro termal macun kıvamındaki pedler akma yapar m?? VRAM sıcaklığını kaç derece düıürürı

? Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    ? "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
    ? Kayseri (Melikgazi)
    #58498 Yanıtla
    Kaan34
    Katılımcı

Hocam kanka thermal putty son yillarin en buyuk donanim nimetidir! Normal kati ped taktiginda 0.5mm yerine 1.0mm takarsan GPU cekirdegi havada kalir 95 dereceye cikar; ince takarsan VRAM havada kalir 105 dereceye cikar.

Igor’s Lab ve LTT testlerinde kanıtlandışı üzere standart termal macunlar direct-die çiplerde ?sıl genleıme sebebiyle 3-6 ay içinde pump-out yaparak kenara taıar, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Thermal putty ise hamur gibidir, sogutucu blogu siktigin an fazla kismi kenara tasar, mikron seviyesinde tam oturur.

Cekirdegin bloga basmasini asla engellemez. Iletken degildir (non-conductive), VRAM sicakligini tas gibi 80 derecede tutar.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 00:00:00’te (Video başlangıcı sırasında, ‘this is everything that you need to know’ ?eklinde) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=a0LlMDk_ljQ

? Sistem: Xeon E5450 Modlu | Gigabyte EP45-UD3R | 8GB Corsair Dominator | HD 7870 GHz Edition
    ? "Kondansatör ?iımiıse deıiıtirir geçeriz."
    ? ?zmir (Konak)
    #58502 Yanıtla
    Serdar95
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, RAM etiketindeki seri numarasını kontrol edip zamanlamaları ayarladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    ? "Desibelsiz saf güç sanattır."
    ? ?stanbul (Beylikdüzü)
    #58507 Yanıtla
    Caglar M.
    Katılımcı

Hocam çok teıekkürler, akıam sistemi açıp tavsiyenizi uyguladım. sıcaklıklar tamamen makul seviyeye indi, içim rahatladı valla.

? Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    ? "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
    ? Kayseri (Melikgazi)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: termal ped kalinligi tutturamama thermal putty cozum konusundaki #58498 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini