Ters kanatlı fan ne iıe yararı Normal fan ile reverse fan arasındaki fark

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Ters kanatlı fan ne iıe yararı Normal fan ile reverse fan arasındaki fark

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57800 Yanıtla
    Firin Kart26
    Katılımcı

Son zamanlarda popüler olan akvaryum kasalarda fanların arkasındaki o siyah motor ?zgarası ve kablolar hiç görünmüyor, fanın ışıklı güzel ön yüzü kasanın içine bakıyor ama içeriye hava üflüyor. Fanı ters takınca normalde dıarı üflemesi gerekmez miı Ters kanatlı (Reverse) fan nedirı

#57842 Yanıtla
    OrhanD
    Katılımcı

Hocam kral modern kasa modifikasyonunun en havalı icadına denk gelmişsin: ‘Reverse Blade’ (Ters Kanatlı) fanlar! Klasik normal fanlarda kural şudur: Fanın o güzel, logolu, ışıklı yüzü havayı çeker; arkasındaki motor tellerinin ve siyah plastik kolların olduğu çirkin yüzü ise havayı dışarı üfler.

Nitekim Buildzoid’in (Actually Hardcore Overclocking) AM5 Hynix rehberinde ve r/overclocking testlerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Eski kasalarda alt tabana veya yan panele içeri hava üflesin diye fan taktığında, o çirkin plastik ızgaralar kasanın içine bakardı ve akvaryum camından bakınca görüntüyü berbat ederdi!

İşte Lian Li ve Thermalright gibi üreticiler bunu çözmek için ‘Reverse Blade’ fanları çıkardı. Bu fanlarda motorun arkası yine aynı yerdedir AMA pervanenin kanatlarının açısı ve eğimi fabrikada tam 180 derece TERS kalıplanmıştır!

Yani fanın o şık, logolu, tertemiz ön yüzü kasanın içine bakar ama havayı arkadan emip kasanın İÇİNE doğru üfler! Akvaryum camından baktığında tek bir kablo veya motor demiri görmezsin; sanki sihirli bir şekilde fanın önü içeri hava basıyormuş gibi görünür.

Performans olarak normal fanla birebir aynı CFM ve basıncı verir, tek farkı göz zevkini kurtarmasıdır!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00:00’te (Video başlangıcı sırasında bilgi vermek) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=dlYxmRcdLVw

#57848 Yanıtla
    ShadowWalker_35
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, fanları harici SATA beslemeli hub üzerinden başladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57859 Yanıtla
    Firin Kart26
    Katılımcı

Hocam çok teıekkürler, akıam sistemi açıp tavsiyenizi uyguladım. sıcaklıklar tamamen makul seviyeye indi, içim rahatladı valla.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Ters kanatlı fan ne iıe yararı Normal fan ile reverse fan arasındaki fark konusundaki #57848 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini