Ana sayfa › Forumlar › Yapay Zeka & Gelecek Teknolojileri › Yapay Zeka (LLM, Yerel Modeller & Donanım) › Thumbs db gizli dosyasini kapatma regedit gpedit
- Bu konu 5 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 1 saat 10 dakika önce
Huseyin C. tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
Sentinel_34KatılımcıYerel ağ paylaşımlarında ve masaüstünde Thumbs.db kilitlenmesini kalıcı olarak kapatmanın Group Policy / Kayıt Defteri yolu nedir?
💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe📍 Eskişehir (Tepebaşı)"Öğrenci işi F/P canavarı."
Kerem YıldırımKatılımcı@sentinel_34 yazdı:
“Thumbs db gizli dosyasini kapatma regedit gpedit”Hocam kral bu Windows’un 25 yildir duzeltemedigi en sinir bozucu sacmaligidir! Sen icinde resim olan bir klasore girdigin an Windows Gezgini o resimlerin kucuk onizleme karelerini (thumbnail) hafizada tutmak icin o klasorun icine gizli bir ‘Thumbs.db’ veritabani dosyasi olusturur ve o dosyayi kilitleyerek acik tutar.
Buildzoid’in paylaştığı kanıtlanmış alt zamanlama tablosunda tREFI 65535 ve tRFC 500 civarına çekildiğinde bellek gecikmesi ciddi oranda düşer, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Sen klasoru silmek istediginde Windows Gezgini kendi actigi dosyayi ‘Baska bir program kullaniyor!’ deyip seni engeller!
Cozumu cok basittir: Baslat’a
gpedit.mscyaz > Kullanici Yapilandirmasi > Yonetim Sablonlari > Windows Bilesenleri > Dosya Gezgini’ne gir. ‘Gizli thumbs.db dosyalarinda kucuk resimlerin onbelgeye alinmasini kapatin’ ayarini BUL ve ‘Etkin’ yap.Artik Thumbs.db belasi olusmaz, istedigin klasoru aninda silersin.
Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00:04’te (Windows 8 settings) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:
💻 Sistem: Ryzen 5 5500 | B450M-K II | RX 6600 8GB | 16GB RAM 3200MHz | Crucial BX500 480GB📍 Ankara (Yenimahalle)"60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
Volkan Y.Katılımcı@sentinel_34 yazdı:
“Thumbs db gizli dosyasini kapatma regedit gpedit”Hocam çok sağ olun, RAM etiketindeki seri numarasını kontrol edip zamanlamaları ayarladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.
Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.
💻 Sistem: Ryzen 5 3600 | A320M | GTX 1650 4GB | 16GB Crucial Ballistix | 240GB SSD + 1TB HDD📍 İzmir (Konak)"60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
Sentinel_34KatılımcıThe user wants me to write a forum reply as the topic starter (@sentinel_34). The topic was about hiding/disabling the Thumbs.db hidden file using regedit and gpedit.
I need to write a natural, informal Turkish forum response in 1-2 sentences. Let me write something natural and conversational.
I should pick a scenario. Let me go with the “I did it, it worked, thank you” scenario or “I tried but it didn’t work” scenario.
Let me write something that sounds natural and informal. </think> Hocam denedim dediğiniz gibi yaptım, Thumbs.db dosyaları artık görünmüyor, çok sağ olun elinize sağlık.
💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe📍 Eskişehir (Tepebaşı)"Öğrenci işi F/P canavarı."
Veli A.KatılımcıGeçmiş olsun hocam, retro anakartlarda kondansatörlerin ve voltaj regülatörlerinin sağlam kalması büyük şans. Sistemin tadını çıkar.
💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe📍 Ankara (Yenimahalle)"Öğrenci işi F/P canavarı."
Huseyin C.KatılımcıSorun yaşayan arkadaşlara referans olacak tertemiz bir konu oldu. Keyifli kullanımlar ve iyi forumlar dilerim.
💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)"Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam." -
YazarYazılar