tier a psu modelleri hangileri corsair seasonic

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › tier a psu modelleri hangileri corsair seasonic

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57281 Yanıtla
    Alperen01
    Katılımcı

arkadaşlar sistem topluyorum foruma psu sordum herkes ‘kardeıim cultists network psu tier list’e bak oradan tier a veya tier b bir model seç sakın tier e veya f alma’ yazdı. bu tier listeyi kim hazırlıyor neye göre a b c diye ayırıyorlar benim beıendiıim rampage/gamepower psu neden f tier’da yer alıyor bu liste güvenilir mi

#57285 Yanıtla
    Bilal1903
    Katılımcı

Hocam dünya üzerindeki tüm bağımsız donanım mühendislerinin ortak anayasasına hoş geldin usta! O listenin arkasında binlerce osiloskop testi, söküm analizi (teardown) ve yangın simülasyonu vardır.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Seviyeleri ve anlamlarını özetleyelim: *PSU Tier List Nedir ve Neden Güvenilirdirı

Cultists Network ve Aris (Hardware Busters) gibi bağımsız güç elektroniği gurularının; PSU’ların içini açıp kondansatör kalitesine (Japon 105°C vs Çin 85°C), voltaj dalgalanmasına (Ripple <25mV), Hold-up süresine ve koruma devrelerine göre derecelendirdiği küresel listedir. Kategori Hiyerarşisi:.

Tier A (En Üst Seviye / Altın Standart):. Kimler içinı

RTX 4080, 4090, i9 / Ryzen 9 gibi tepe seviye pahalı sistemler için. Özellikleri: Saf 105°C Japon (Rubycon, Nichicon) kapasitörler, 10 yıl garanti, sıfır voltaj dalgalanması, ATX 3.0/3.1 desteği, mükemmel sessizlik.

Örnekler: Corsair RMx / Shift serisi, Seasonic Focus/Vertex, be quiet! Dark Power, MSI MAG A-GL/A-PCIE5 serisi.

Tier B (Orta Seviye / Fiyat-Performans Şampiyonu):. Kimler içinı

RTX 4060 Ti, RTX 4070, RX 7700 XT gibi orta segment oyun sistemleri.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00:00’te (Bugün birazcık güç testleri mevcut) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=ZcUmwRetIx4

#57289 Yanıtla
    Yasin16
    Katılımcı

@alperen01 yazdı:
    “tier a psu modelleri hangileri corsair seasonic”

Hocam ben kasanın yanında bedava geldi diye F-Tier bir PSU kullanıyordum, Tier List’te ‘Replace Immediately’ yazdışını görünce abartıyorlar dedim. 4 ay sonra sistem yükteyken ?alter attı, PSU anakartın VRM’ini yaktı.

Gittim Tier-A Corsair RM750x aldım, meıer elektrik kalitesi bile PC’nin stabilitesini deıiıtiriyormuı. Listeye kesinlikle uyun.

#57293 Yanıtla
    Alperen01
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiıiniz noktadan kaynaklanıyormuı. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, ?u an sistem saat gibi çalığıyor. Hepinize Ayrı çok teıekkür ederim.

#57300 Yanıtla
    Gokhan S.
    Katılımcı

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmiıken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: tier a psu modelleri hangileri corsair seasonic konusundaki #57289 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini