tray mount ile gasket mount arasındaki farklar

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › tray mount ile gasket mount arasındaki farklar

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58555 Yanıtla
    Enes94
    Katılımcı

eski klavyem taıa vuruyormuı gibi sertti gasket mount klavyeler sesi nasıl etkiliyor

? Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    ? "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varm?? dedim."
    ? ?stanbul (Beylikdüzü)
    #58559 Yanıtla
    Cihan E.
    Katılımcı

@enes94 yazdı:
    “tray mount ile gasket mount arasındaki farklar”

Hocam klavyenin ergonomi ve akustik mühendisliğindeki o büyük devrime hoş geldin usta! Aradaki dağlar kadar farkı açalım: Geleneksel Tray Mount (Eski Tip): Ucuz ve seri üretim klavyelerin %90’ı böyledir.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Kasanın alt plastik havuzunda vida sütunları vardır; metal plaka ve PCB doğrudan bu sütunlara vidalarla sertçe vidalanır.

Hissiyatı: Tuşa bastığında parmağın adeta bir beton zemine veya taşa çarpıyormuş gibi sertçe durur. Uzun saatler yazı yazanlarda parmak eklemlerinde yorgunluk ve ağrı yapar.

Sesi: Vidalar titreşimi doğrudan boş plastik kasaya aktardığı için içi boş, yankılı ve teneke gibi (Hollow) bir ses çıkar. Gasket Mount (Yeni Nesil Süspansiyon): Bu mimaride plaka kasaya HİÇBİR VİDAYLA BAĞLANMAZ!

Plakanın kenarlarına özel yumuşak Poron köpük veya Silikon contalar (Gasket) takılır. Plaka ve PCB, üst kasa ile alt kasa arasında bu yumuşak contalar sayesinde adeta havada asılı (floating) durur!

*Neden Bu Kadar Seviliyorı. Yastıklama ve Esneklik (Flex): Tuşa sertçe bastığında plaka contaların üzerinde 1-2 milimetre hafifçe aşağı doğru esner (yaylanır).

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 04:34’te (Gasket mount ile tray mount arasındaki farkı gösteren bir modu tamamlamak) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=SjCzgQfLxDo&t=274s

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    💬 "Desibelsiz saf güç sanattır."
    📍 Balıkesir (Karesi)
    #58562 Yanıtla
    Ekran Kartsiz
    Katılımcı

Hocam ben eski sert klavyemde gün boyu çalığınca akıam parmak uçlarım sızlardı. Gasket mount bir klavyeye geçtim, tuşlara basarken o hafif yaylanma hissi pamuıa basıyormuı gibi o kadar rahat ki anlatamam.

Sesi de tıkır toklaıtı, başka klavye kullanamaz oldum.

? Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    ? "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    ? Gaziantep (?ahinbey)
    #58567 Yanıtla
    Enes94
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiıiniz noktadan kaynaklanıyormuı. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, ?u an sistem saat gibi çalığıyor. Hepinize Ayrı çok teıekkür ederim.

? Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    ? ?stanbul (Beylikdüzü)
    #58573 Yanıtla
    Cem95
    Katılımcı

geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük ?ans. Keyifle kullanman dileıiyle.

? Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemi?) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    ? "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    ? Sivas (Merkez)
    #58583 Yanıtla
    Yasin94
    Katılımcı

Sonucun olumlu olmasına sevindim. Donanım dünyasında en ufak bir montaj veya yazılım detayı bile tüm kararlılığı etkileyebiliyor. Güzel günlerde kullanın.

? Sistem: i5-10400F | B460 | GTX 1060 6GB | 16GB HyperX | Kingston A2000 500GB
    ? Erzurum (Yakutiye)
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: tray mount ile gasket mount arasındaki farklar konusundaki #58567 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini