trefi yukseltince ram neden mavi ekran veriyor

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58068 Yanıtla
    Hakan58
    Katılımcı

Hocalar DDR5 6400 MHz Hynix A-die belleklerimde tREFI ayarini 131071 yaptim, AIDA64 gecikmesi 55ns oldu cok guzel ama oyunda 40 dakika sonra masaustune atiyor (CTD), sicaklik 53 derece gorunuyor nedenı

#58072 Yanıtla
    Dogukan41
    Katılımcı

Hocam reis tREFI demek RAM hucrelerinin ‘beni yenilemeyi ne kadar geciktir’ suresidir. Sen onu 131071 yapip kondansatorlerin sarj tutma suresini uzatiyorsun.

Reddit r/overclocking konsensüsünde de belirtildiıi üzere AM5 platformunda FCLK 2000 MHz ve UCLK=MCLK (1: modu en stabil tatlı noktadır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. RAM 50 dereceyi gectigi an o mikroskopik hucreler yukunu tutamaz, veriler buharlasir gibi bozulur oyun coker.

Eger RAM’lerin ustune 60mm fan ufurmuyorsa tREFI’yi 65535 yap hatta yazin 32767’de birak.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 01:32’te (RAM’i Windows aracı ile test ederek arıza yok olup olmadışını deneyin) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=MrKY1n7f5is&t=92s

#58074 Yanıtla
    Serdar41
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, RAM etiketindeki seri numarasını kontrol edip zamanlamaları ayarladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#58081 Yanıtla
    Hakan58
    Katılımcı

Hocam slotları ve voltaj ayarını önerdiıiniz gibi güncelleyip Memtest çalıştırdım, sıfır hatayla geçti. Sistem artık mavi ekran vermiyor, çok saı olun.

#58090 Yanıtla
    Reckless_06
    Katılımcı

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmiıken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

#58101 Yanıtla
    Koray20
    Katılımcı

@hakan58 yazdı:
    “trefi yukseltince ram neden mavi ekran veriyor”

Merhaba @trefi_yukseltici! Geçmiş olsun, sistemine de iyi bakmış olman için teşekkür ederim!

Dikkat etmen gereken bir teknik tavsiyem var: Sistemini her kere yüklemeden önce, BIOS ayarlarını kontrol edersen daha iyi olur. Çoğu zaman bu küçük önlemler büyük sorunların önüne geçiyor.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: trefi yukseltince ram neden mavi ekran veriyor konusundaki #58074 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini