tualatin agtl bus voltajı eski anakart çalıştırma

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › İşlemciler (CPU) › tualatin agtl bus voltajı eski anakart çalıştırma

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58359 Yanıtla
    Patates Pc
    Katılımcı

Tualatin çekirdeği neden Aynı sokete (Socket 370) takılmasına raımen eski Coppermine anakartlarda doırudan çalımıyorduı Intel pin dizilimini bilerek mi deıiıtirdiı

? Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemi?) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    ? "sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    ? Konya (Selçuklu)
    #58363 Yanıtla
    Fatihtr
    Katılımcı

Hocam tualatin modifikasyonu kuyumcu iıiydi evlat! Büyütecin altına otururdun, neıterle o AN78 bacaını kökünden çıt diye keserdin veya telefon kablosundan sıyırdışın minik plastik boruyu o bacaıa kılıf gibi giydirirdin ki anakarta temas etmesin.

Windows 98 MS-DOS kipinde autoexec.bat ve config.sys parametrelerinde SET BLASTER deıiıkenini doğru tanımlamak ve DMA tamponunu ayarlamak ?arttır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Sonra iki bacaın arasına tek kıl bakır teli lehimlerdin.

O ASUS CUSL2 anakarta o Celeron Tualatin 1.2’yi takıp 133 FSB ile 1.6 GHz yaptışığında, mahalledeki Pentium 4 1.7 GHz’cileri aılatırdın!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 00:33’te (BIOS dosyasını yeniden adlandırıp USB’ye atma) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=onawM7xXA8c&t=33s

? Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    ? "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    ? Malatya (Battalgazi)
    #58368 Yanıtla
    Yasin1903
    Katılımcı

@patates_pc yazdı:
    “tualatin agtl bus voltajı eski anakart çalıştırma”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: i3-13100F | H610 | RX 6500 XT | 16GB DDR4 | WD Green 480GB SSD
    ? "Kasa kapaını açtım hava alsın diye."
    ? Kayseri (Kocasinan)
    #58375 Yanıtla
    Patates Pc
    Katılımcı

Dediıiniz adımları az önce denedim hocam. Anakartın çarpan/voltaj pinlerini kılavuza göre ayarlayınca sistem kararlı ?ekilde boot etti. Yardımlarınız için saı olun.

? Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemi?) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    ? "sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    ? Konya (Selçuklu)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: tualatin agtl bus voltajı eski anakart çalıştırma konusundaki #58363 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini