upsiren u6 pro termal pad yerine geçer mi

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #59092 Yanıtla
    Ege S.
    Katılımcı

termal ped ölçüsüyle uıraımak istemiyorum termal macun kıvamındaki putty iı görür mü

? Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    ? "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak Ayrı zevk."
    ? Tekirdaı (Süleymanpaıa)
    #59098 Yanıtla
    Taner01
    Katılımcı

@ege_s yazdı:
    “upsiren u6 pro termal pad yerine geçer mi”

Hocam ekran kartı bakımında acemilerin %90’ının yaptığı o ölümcül hataya düşmüşsün usta! Neden VRAM’e macun sürülemeyeceğini ve Putty mucizesini anlatalım: VRAM’e Neden Asla Termal Macun Sürülmezı.

Termal macun sadece iki pürüzsüz metal arasındaki mikroskobik (0.01 mm) çizikleri doldurmak içindir; kalın bir boşluğu dolduramaz!. Soğutucu blok VRAM çiplerine doğrudan sıfıra sıfır basmaz; fabrikasyon olarak aralarında 1.0 mm veya 1.5 mm devasa bir boşluk (gap) bırakılmıştır!.

Sen oraya macun sürdüğünde macun o 1 mm boşlukta havada asılı kalır; ısıyı soğutucuya iletemez, sıcaktan çatlar, kurur ve VRAM çiplerin 108 derecede kaynayıp kartı kilitler! Termal Pedlerin Baş Belası: Kalınlık Çilesi: Termal ped katı bir kauçuk şerittir.

Kartın VRAM’ine 1.0 mm ped gerekiyorken sen yanlışlıkla 1.5 mm ped takarsan; o yarım milimetrelik fazlalık yüzünden soğutucu blok havada kalır ve bu sefer GPU çekirdeğine basamaz, çekirdek anında 100°C’ye vurur! Mucizevi Kurtarıcı: Termal Putty (K5-Pro, Upsiren U6 Pro, ZT-PY6): İşte bu kalınlık derdini tarihe gömen şey Termal Putty (Termal Macun Hamuru)’dur!.

Kıvamı tıpkı yumuşak bir oyun hamuru veya diş macunu gibidir.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    💬 "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    📍 Ankara (Çankaya)
    #59105 Yanıtla
    zero_rpm
    Katılımcı

@ege_s yazdı:
    “upsiren u6 pro termal pad yerine geçer mi”

Hocam ben ped kalınlığını yanlış alıp 2mm takmıtım, GPU çekirdeği havada kalıp 95 dereceye fırlamıtı. Reddit’te Upsiren U6 Pro termal putty önerdiler.

Sürdüm, bloşu kapattım hamur gibi ezildi boşluşu doldurdu. Hem GPU 65 derecede kaldı hem de VRAM’ler 75 dereceyi geçmez oldu. Ped arama çilesinden kurtardı beni.

? Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    ? "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    ? ?stanbul (Kadıköy)
    #59111 Yanıtla
    Ege S.
    Katılımcı

Hocam çok teıekkürler, akıam sistemi açıp tavsiyenizi uyguladım. sıcaklıklar tamamen makul seviyeye indi, içim rahatladı valla.

? Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    ? "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak Ayrı zevk."
    ? Tekirdaı (Süleymanpaıa)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: upsiren u6 pro termal pad yerine geçer mi konusundaki #59111 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini