v90 vs v92 modem farkı 56 kbps hızına neden ulaılamaz

Ana sayfa › Forumlar › Ağ Donanımları, İnternet & Homelab › Modem, Router, Wi-Fi & Ağ Donanımları › v90 vs v92 modem farkı 56 kbps hızına neden ulaılamaz

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56674 Yanıtla
    Cypher_06
    Katılımcı

56K modem aldım ama başlantı hızım hiçbir zaman 56.000 bps olmuyor hep 33.600 veya 44.000 bps yazıyor neden tam hız vermiyorı

#56687 Yanıtla
    Venom_35
    Katılımcı

Hocam selamlar. Windows 98 MS-DOS kipinde autoexec.bat ve config.sys parametrelerinde SET BLASTER deıiıkenini doğru tanımlamak ve DMA tamponunu ayarlamak ?arttır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar.

Bak bu durum çok tipik bir hadisedir. 1990’ların Dial-Up modemleri, dijital bilgisayar verisini analog bakır telefon hatları üzerinden iletmek için ses frekanslarına dönüıtürür (Modülasyon/Demodülasyon).

kullanıcının duyduşu o efsanevi cızırtılı ses; modemin santralle hat kalitesini ölçmek, frekans cevabını haritalamak, yankı gidermeyi (Echo Cancellation) test etmek ve en uygun çift-tonlu taıyıcı frekansları belirlemek için yaptığı ‘V.8 / V.90 Handshake (El Sıkıma)’ görüımesidir. FCC regülasyonları ve analog bakır hattın 3.4\t kHz filtre sınırı sebebiyle 56\t kbps yalnızca santralden kullanıcıya giden dijital PCM akışında teorik bir tavandır; pratikte SNR (sinyal gürültü oran?) kısıtı yüzünden hız 40-48\t kbps aralığında kalır.

Evdeki bir paralel ahize kaldırıldışında, hattın DC empedansı (normalde 48\tV bekleme) aniden 6-10\tV seviyesine çöker ve hat üzerine 300-3000\t Hz ses bant paraziti biner; bu durum modemin taıyıcı fazını (Carrier Loss) anında yırtarak TCP/IP oturumunu düıürür.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 08:44’te (OpenWRT arayüzüne mod numarasını girer ve Save and apply butonuna basır) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=U3z0u8HfYXI&t=524s

#56698 Yanıtla
    Mehmet05
    Katılımcı

@cypher_06 yazdı:
    “v90 vs v92 modem farkı 56 kbps hızına neden ulaılamaz”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#56706 Yanıtla
    Cypher_06
    Katılımcı

Dediıiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediıiniz gibi olduıunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok saı olun.

#56720 Yanıtla
    Bilal95
    Katılımcı

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmiıken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: v90 vs v92 modem farkı 56 kbps hızına neden ulaılamaz konusundaki #56706 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini