vbios attıktan sonra displayport görüntü vermiyor hdmi çalığıyor

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Tasarım Monitörleri, TV & Görüntü Standartları › vbios attıktan sonra displayport görüntü vermiyor hdmi çalığıyor

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #59075 Yanıtla
    aida64_pro
    Katılımcı

Beyler farklı BIOS attım yeniden başlatınca hiç görüntü gelmedi anakart VGA ışığı yaktı. Kart çöp mü oldu körlemesine flash nasıl atılırı

? Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    ? "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    ? ?stanbul (Maltepe)
    #59082 Yanıtla
    Morpheus_35
    Katılımcı

Hocam murat hız aşırtma dünyasının en tehlikeli kumarını oynamış ve bedelini ödemişsin! Yaşadığın durum klasik bir ‘Cross-Flashing Port Mapping & PWM Uyuşmazlığı’dır!

Nitekim Buildzoid’in (Actually Hardcore Overclocking) AM5 Hynix rehberinde ve r/overclocking testlerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. KARTIN İÇİNDE NE OLDUı

GPU silikonu (GA104) aynı olsa bile, ASUS ile MSI’ın PCB devre tasarımları, ekran çıkış hatları (Display Routing) ve fan kontrolcü çipleri (PWM IC) BİRBİRİNDEN TAMAMEN FARKLIDIR! Sen karta ASUS BIOS’u yüklediğinde, ASUS’un yazılımı DisplayPort sinyalini PCB’nin başka bir bakır yoluna gönderir; ama senin MSI kartında o hatta fiziksel port yoktur!

Bu yüzden 3 DisplayPort’un da kör olmuştur! Fan kontrolcüsü: ASUS BIOS’u senin kartındaki fan entegresini tanıyamadığı için kart güvenlik protokolüne girer ve GPU yanmasın diye fanları fabrikasyon olarak doğrudan acil durum modu olan %100 DEVİRDE KİLİTLER!

KARTI ORİJİNALİNE DÖNDÜRME VE KURTARMA REÇETESİ: Neyse ki 1 HDMI portun hala çalışıyor, bu sayede sistemi açabiliyorsun (Tolga gibi hiç görüntü alamayanlar ise HDMI kablosunu anakartın dahili işlemci grafiğine [iGPU] takarak açmalıdır): TechPowerUp ‘VGA Bios Collection’ sitesine git.

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    💬 "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    📍 Ankara (Keçiören)
    #59085 Yanıtla
    Gokhan K.
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, BIOS’tan voltaj ve profil ayarlarını dediıiniz gibi güncelledim. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    ? "?kinci el alırken 15 dk FurMark ?art."
    ? Kayseri (Melikgazi)
    #59093 Yanıtla
    aida64_pro
    Katılımcı

Hocam bilgilendirme için teıekkürler, portu kontrol edip düzelttim ve sistemi açtım. 15 saniyede kapanma sorunu tamamen bitti, elinize sağlık.

? Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    ? "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    ? ?stanbul (Maltepe)
    #59108 Yanıtla
    cl14_b_die
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim hocam. Benzer montajlarda anakart yükseltme vidalarını (standoff) ve I/O sacını baştan hizalamak her zaman hayat kurtarır.

💻 Sistem: Core 2 Quad Q6600 @ 3.6GHz | Asus P5Q Pro | 8GB DDR2 1066 | GTX 750 Ti | 850 Evo 250GB
    💬 "Kuzey köprüsüne küçük fan takmadan OC yapılmaz."
    📍 Gaziantep (Şahinbey)
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: vbios attıktan sonra displayport görüntü vermiyor hdmi çalığıyor konusundaki #59082 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini