Vesa 75×75 ile 100×100 arasındaki fark nedir

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Masaüstü Sistem Toplama, Tavsiye & SFF › Vesa 75×75 ile 100×100 arasındaki fark nedir

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61753 Yanıtla
    User AvatarKerem Ünal
    Katılımcı

arkadaşlar masada yer açılsın diye north bayou f80 amortisörlü monitör kolu aldım. kutusundan çıkan vidalarla monitörün arkasındaki 4 deliğe montaj plakasını sıktım vidalar biraz zorlandı ama tornavidayla sonuna kadar sıktım taş gibi oldu. monitörü açtım tam vidanın denk geldiği yerde ekranda siyah mürekkep gibi leke patlamış ve dikey renkli çizgiler çıkmış! sıfır monitörümün ekranı içeriden kırılmış vida paneli delebilir mi garanti karşılar mı

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    📍 Konya (Selçuklu)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    #61755 Yanıtla
    User Avatarİsmail Arslan
    Katılımcı

Hocam monitör montajında her hafta onlarca kişinin 15-20 bin liralık ekranını çöpe attığı o korkunç vida tuzağına hoş geldin usta! O lekenin arkasındaki mekanik faciayı ve nasıl korunacağını anlatalım: O Vida Paneli Nasıl Kırdı?

Çok katmanlı PCB yay gibi büküldüğünde altındaki BGA lehim topları mikron düzeyinde ayrılır ve disk zamanla sistemden kaybolur, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. (Milisaniyelik Felaket): Monitörlerin arkasındaki plastik kasanın hemen 1-2 milimetre arkasında güç besleme kartı (PCB) ve asıl önemlisi LCD panelin arka cam katmanı yer alır!.

Monitör kolunun kutusundan genelde 3-4 farklı boyda vida çıkar: M4x8mm, M4x12mm, M4x16mm. Acemi kullanıcı en uzun vidayı (M4x12 veya alır, rondela (pul) koymadan vidalamaya başlar.

Vida yuvasının dibine vurup zorlanınca “gevşek kalmasın sağlam olsun” deyip tornavidayla asılır!. O çelik vida ucu, içerideki cam LCD paneli veya ana kartı doğrudan delip ezer!

Ekranı açtığın an tam vidanın olduğu yerden iç cam çatlar, likit kristal mürekkep gibi dışarı sızar ve panel anında ÇÖP OLUR! Garanti asla karşılamaz, tamiri monitör parasından pahalıdır!

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    📍 Bursa (Nilüfer)
    "F/P her şeydir."
    #61760 Yanıtla

Hocam ben o uzun vidayı zorla sıkıp Asus 2K monitörümün panelini deldim! Vidaya basınca ‘çıt’ diye ses geldi önemsemedim, PC’yi açtım ekranda örümcek ağı gibi kırık oluştu.

Servis kullanıcı hatası panel değişimi 12 bin lira dedi ağladım. Monitör kolu takarken vida boyuna milimetrik dikkat edin sakın zorlamayın.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 Çanakkale (Merkez)
    "F/P her şeydir."
    #61765 Yanıtla
    User AvatarKerem Ünal
    Katılımcı

@huseyin96 Vesa 75×75 ile 100×100 arasındaki farkı deneyeceğim. Dediğiniz gibi yaptım, önce Vesa 75×75 ayarını yaptım, sonra Vesa 100×100 ayarını yaptım.

Sonuç olarak, sıcaklık 75×75 ayarında 60 derece, 100×100 ayarında ise 55 derece çıktı. Fark 5 derece.

📍 Konya (Selçuklu)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Vesa 75×75 ile 100×100 arasındaki fark nedir konusundaki #61755 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini