vesa kol kavisli monitörün arkasına sımıyor boşluk kalıyor

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Tasarım Monitörleri, TV & Görüntü Standartları › vesa kol kavisli monitörün arkasına sımıyor boşluk kalıyor

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #59775 Yanıtla
    Stok Fanci72
    Katılımcı

Selamlar, 1000R derin yarıçapa sahip panellerde arka ?asi VESA girintisinin (Recessed VESA Pocket) teıetsel düzlemle oluıturduşu 15-20mm derinlik farkının rijit çelik VESA braketi ile doırudan vidalanması durumunda arka kapaktan LCD polarizör katmanına binen mekanik tork gerilimi nedirı

? Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    ? "Kasa kapaını açtım hava alsın diye."
    ? Eskiıehir (Odunpazar?)
    #59777 Yanıtla
    Vortex99
    Katılımcı

@stok_fanci72 yazdı:
    “vesa kol kavisli monitörün arkasına sığmıyor boşluk kalıyor”

Kardeşim monitör montajında yapılabilecek en pahalı hatayı yapmışsın! Kavisli (Curved) monitörler (özellikle Samsung Odyssey serisi gibi agresif 1000R kavisli olanlar) arkadan dümdüz bir yüzeye sahip değildir; yarım daire gibi içe doğru kavislidir.

Reddit r/buildapc ve Crucial teknik montaj kılavuzlarında altı çizilen en kritik kural: M.2 asla standoff olmadan anakarta vidalanmaz, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Üretici VESA deliklerini mecburen kasanın derinliklerinde yuvarlak bir oyuğun (Recessed Pocket) içine gömer.

Standart amortisörlü monitör kollarının (North Bayou vb.) ucundaki çelik VESA plakası ise 100x100mm boyutunda KASKATI DÜMDÜZ BİR ÇELİK LEVHADIR! Sen o düz levhayı o kavisli yuvarlak çukurun içine doğrudan oturtup vidaları asılarak sıktığında, çelik levhanın köşeleri monitörün plastik arka kasasına ve içindeki metal şasiye korkunç bir manivela baskısı uygular!

‘Çat’ diye kasanın iç tırnakları kırılır, baskı doğrudan LCD panelin arka aydınlatma katmanına biner ve ekranda kalıcı sarı ışık patlamaları veya panel çatlağı oluşur! O MONİTÖRÜN KUTUSUNDAN ÇIKAN O YUVARLAK DEMİR ÇEMBER VEYA 4 ADET UZUN PİRİNÇ STANDOFF VİDASI ÇÖP DEĞİLDİR!

O parçaların adı ‘VESA Adaptation Standoffs’tur.

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    💬 "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    📍 Gaziantep (Şahinbey)
    #59781 Yanıtla
    Ali E.
    Katılımcı

@stok_fanci72 yazdı:
    “vesa kol kavisli monitörün arkasına sımıyor boşluk kalıyor”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    ? "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    ? Eskiıehir (Tepebaş?)
    #59786 Yanıtla
    Stok Fanci72
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiıiniz noktadan kaynaklanıyormuı. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, ?u an sistem saat gibi çalığıyor. Hepinize Ayrı çok teıekkür ederim.

? Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    ? "Kasa kapaını açtım hava alsın diye."
    ? Eskiıehir (Odunpazar?)
    #59794 Yanıtla
    Turgut34
    Katılımcı

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmiıken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

? Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    ? "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak Ayrı zevk."
    ? Samsun (Atakum)
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: vesa kol kavisli monitörün arkasına sımıyor boşluk kalıyor konusundaki #59794 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini