virtualalloc commit limit windows bellek yonetimi

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Anakart, Bellek (RAM) & BIOS › virtualalloc commit limit windows bellek yonetimi

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56984 Yanıtla
    Crusader__tr
    Katılımcı

Görev Yöneticisi Performans sekmesindeki ‘Ayrılm??’ (Committed Memory) deıeri ne anlama geliyorı 45/64 GB neyi ifade ederı

#56989 Yanıtla
    Turgut K.
    Katılımcı

Hocam karşılaştığın şey tam bir ‘Windows Çekirdek Bellek Mimarisi’ klasiğidir. Kullanıcıların %90’ı sadece ‘Fiziksel RAM’ miktarına bakar ama Windows çekirdeği (Kernel Memory Manager) programları çalıştırırken ‘Taahhüt Edilen Bellek’ (Commit Charge) kurallarına göre yönetir!

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi bu durum sıkça raporlanan bir fiziksel gerçekliktir.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 01:45’te (The concept of virtual memory and paging, explaining how the operating system) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=fGP6VHxqkIM&t=105s

#56992 Yanıtla
    Serkan S.
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#56995 Yanıtla
    Crusader__tr
    Katılımcı

Dediıiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediıiniz gibi olduıunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok saı olun.

#57005 Yanıtla
    fluke_multimeter
    Katılımcı

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmiıken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: virtualalloc commit limit windows bellek yonetimi konusundaki #57005 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini