vlb slotuna kart takarken anakart esnemesi

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Depolama Birimleri (SSD & HDD) › vlb slotuna kart takarken anakart esnemesi

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58669 Yanıtla
    Kaan00
    Katılımcı

486 DX2-66 iılemcili sistemimde VLB ekran kartı canavar gibi çalışırken iılemciyi 40 MHz FSB’ye (DX-40 veya DX2-80) alınca bilgisayar neden anında kilitleniyor veya harddiski bozuyorı

? Sistem: Xeon E5-2680 v4 Dual | 64GB DDR4 ECC Reg | Supermicro X10DRi | Ubuntu Server 24.04
    ? "Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."
    ? Malatya (Battalgazi)
    #58672 Yanıtla
    Tempest
    Katılımcı

Hocam o VLB kartları takarken parmaklarımızın derisi soyulurdu! Kasanın içine elini sokarsın, kart cetvel gibi.

VOGONS topluluşu ve Phil’s Computer Lab rehberlerinde bu durum defalarca belgelenmiıtir: ISA kartlarda IRQ5 ve DMA1 çakıması klasik bir konfigürasyon hatasıdır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Bir ucuna basarsın öbür ucu fırlar, öbür ucuna basarsın anakart hamak gibi esner.

Anakartın altına tahta cetvel veya silgi koyardık ki bastırırken kart çat diye anakartı kırmasın. Sökerken de Ayrı dertti, tornavidayla kanırtarak çıkarırdın.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 00:00:00’te (Analog to Digital Converter ve PCIe 4) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=veNv17bw9tQ

? Sistem: Xeon E5-2680 v4 Dual | 64GB DDR4 ECC Reg | Supermicro X10DRi | Ubuntu Server 24.04
    ? "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    ? Ankara (Etimesgut)
    #58675 Yanıtla
    Yasin1903
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: i3-13100F | H610 | RX 6500 XT | 16GB DDR4 | WD Green 480GB SSD
    ? "Kasa kapaını açtım hava alsın diye."
    ? Kayseri (Kocasinan)
    #58680 Yanıtla
    Kaan00
    Katılımcı

Dediıiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediıiniz gibi olduıunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok saı olun.

? "Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."
    ? Malatya (Battalgazi)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: vlb slotuna kart takarken anakart esnemesi konusundaki #58680 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini