“Voodoo 5 5500 ekran kartı neden tek PCB üzerinde iki tane GPU çipine

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Tasarım Monitörleri, TV & Görüntü Standartları › “Voodoo 5 5500 ekran kartı neden tek PCB üzerinde iki tane GPU çipine

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61758 Yanıtla
    User AvatarArtifactAvcisi Aktaş
    Katılımcı

Arkadaşlar sistemimde 3dfx Voodoo 5 5500: Çift VSA-100 Çipi, Harici Molex Güç Girişi ve Gerçek Zamanlı 4x RGSSAA Yumuşatma konusunu araştırıyorum. Sistemdeki teknik detayları ve donanımın o dönemki davranışını tecrübe etmiş ustalardan dinlemek isterim, bilgi verebilir misiniz?

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 Adana (Çukurova)
    "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."
    #61761 Yanıtla
    User Avatarpbo2_tuner
    Katılımcı

Hocam voodoo 5 5500 bir ekran kartı değil, adeta bir mühendislik heykeliydi! 27 santimetrelik devasa siyah-yeşil PCB’sinin üstünde iki tane minik siyah fanlı VSA-100 çipi yan yana duruyordu.

Phil’s Computer Lab’ın hazır DOS starter paketindeki sürücü yapılandırmasını incelersen sorunun hemen çözüldüğünü görebilirsin, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. 3dfx, GeForce 2 GTS karşısında tek çekirdekle rekabet edemeyince ‘Scan-Line Interleave’ (SLI) teknolojisini tek kartta birleştirdi.

Biri çift sayılı satırları, diğeri tek sayılı satırları çiziyordu. Kutudan bir canavar çıkmıştı.

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 Samsun (Atakum)
    "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
    #61768 Yanıtla
    User AvatarSon Oluru Ne
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 5500 | B450M-K II | RX 6600 8GB | 16GB RAM 3200MHz | Crucial BX500 480GB
    📍 İstanbul (Beşiktaş)
    "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
    #61770 Yanıtla
    User AvatarArtifactAvcisi Aktaş
    Katılımcı

Konu: Voodoo 5 5500 ekran kartı neden tek PCB üzerinde iki tane GPU çipine Benim durumum: Dediğiniz gibi yaptım, tek bir GPU çipini aktif ediyorum. Farklı modellerde denedim, tek bir çipin çalıştığını gördüm.

Reset problemi de devam ediyordu, ama denedim ve sıcaklığı düşürdüm. Artık sorun yok, ekran kartı çalışıyor.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 Adana (Çukurova)
    "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: “Voodoo 5 5500 ekran kartı neden tek PCB üzerinde iki tane GPU çipine konusundaki #61761 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini