vram soguk ama gpu cekirdegi yaniyor ped kalinligi

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Ekran Kartları (GPU) › vram soguk ama gpu cekirdegi yaniyor ped kalinligi

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58950 Yanıtla
    Vort3x_99
    Katılımcı

Termal ped alırken sadece kalınlık m? önemli yoksa sertlik derecesi de fark eder miı Shore 00 sertliıi ne demekı

? Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    ? "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
    ? Zonguldak (Merkez)
    #58955 Yanıtla
    Kemal41
    Katılımcı

Hocam ekran kartı bakımında en sık yapılan ve en can yakan montaj hatasıyla karıı karıyasın: ‘Termal Ped Sıkıma Faktörü’ (Squish / Compressibility) ve Shore Sertliıi! Uygulamadan önce pedi 10 dakika buzdolabında bekletmek koruyucu filmi yırtmadan soymak için en kritik püf noktadır bu durum sıkça raporlanan bir fiziksel gerçekliktir.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 02:07’te (GPU’nın undervolt modu ayarlanmasını gösterir) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=_apKTDRP_bQ&t=127s

? Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    ? "sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    ? Diyarbakır (Kayapınar)
    #58957 Yanıtla
    Hellfire
    Katılımcı

@vort3x_99 yazdı:
    “vram soguk ama gpu cekirdegi yaniyor ped kalinligi”

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    💬 "F/P her şeydir."
    📍 Adana (Çukurova)
    #58963 Yanıtla
    Vort3x_99
    Katılımcı

Hocam sorun tam dediıiniz ayarlardanm??. Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra FPS değerleri stabil hale geldi, elinize sağlık.

? Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    ? "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
    ? Zonguldak (Merkez)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: vram soguk ama gpu cekirdegi yaniyor ped kalinligi konusundaki #58963 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini