Win32s nedir ne ise yarar windows 3.1

Ana sayfa › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › Win32s nedir ne ise yarar windows 3.1

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61847 Yanıtla
    User AvatarCihan S.
    Katılımcı

Neden Microsoft doğrudan Windows 3.1’i 32-bit yapmadı da Win32s gibi yamalı bir ara katman çıkarmak zorunda kaldı?

💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    📍 İstanbul (Beylikdüzü)
    "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
    #61857 Yanıtla
    User AvatarLehimciUsta Gültekin
    Katılımcı

Hocam windows 3.11’e Win32s kurmak çağ atlatırdı o zamanlar! Photoshop 3.0’ı veya Mosaic web tarayıcısını 3.11’de açtığında kendini Windows 95 kullanıyor gibi hissederdin.

Phil’s Computer Lab’ın hazır DOS starter paketindeki sürücü yapılandırmasını incelersen sorunun hemen çözüldüğünü görebilirsin, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Ama kısıtlı bir alt kümeydi; Windows NT’nin çoklu iş parçacığı (Multithreading) veya gelişmiş güvenlik özellikleri Win32s’te çalışmazdı.

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    📍 İzmir (Bornova)
    "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    #61863 Yanıtla
    User AvatarSavaş Polat
    Katılımcı

@enes94 yazdı:
    “Win32s nedir ne ise yarar windows 3.1”

Hocam çok sağ olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 Ankara (Etimesgut)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    #61876 Yanıtla
    User AvatarCihan S.
    Katılımcı

Söylediğiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiğiniz şekilde hallettim.

Konuyu açtığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    📍 İstanbul (Beylikdüzü)
    "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
    #61885 Yanıtla
    User AvatarBoran_06
    Katılımcı

@enes94 yazdı:
    “Win32s nedir ne ise yarar windows 3.1”

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 Gaziantep (Şahinbey)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Win32s nedir ne ise yarar windows 3.1 konusundaki #61876 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini