windows 11 depolama alanları raid 0 ssd hız düıüıü

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Depolama Birimleri (SSD & HDD) › windows 11 depolama alanları raid 0 ssd hız düıüıü

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56627 Yanıtla
    Yigit26
    Katılımcı

Windows Depolama Alanları ile oluıturulan havuzlarda SSD TRIM komutu çalığıyor mu nasıl kontrol edilirı

#56634 Yanıtla
    Hakan55
    Katılımcı

Kardeıim iki diski birleıtirip sentetik testte 12.000 MB/s hız görünce sevinip arkasındaki devasa tuzaıa düıen binlerce kullanıcının yaıadışı o meıhur ‘TRIM Felaketi’ne çarpmısın! Olayın teknik iç yüzü ?udur: Bir SSD’nin hızlı kalabilmesi için silinen dosyaların kapladışı hücrelerin kontrolcüye bildirilmesi ve arka planda temizlenmesi (TRIM / Deallocate Komutu) ?arttır.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandışı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. TRIM çalımazsa hücreler dolu kalır, SSD çöp toplama yapamaz ve yazma hızı 100 MB/s’ye çakılır!

??MDı WINDOWS DEPOLAMA ALANLARINA BAKALIM: Windows 11’deki ‘Storage Spaces’ (Depolama Alanlar?), fiziksel disklerin üzerine yazılımsal bir sanal sürücü katmanı (spaceport.sys) çeker. Bu yazılımsal katman kurumsal sunucu mekanik disk havuzları için kodlanmıtır.

Birçok yapılandırmada ve özellikle ReFS dosya sisteminde bu sanal katman, Windows’un gönderdiıi TRIM komutlarını altındaki fiziksel NVMe SSD’lere ?LETEMEZ! Fiziksel SSD kontrolcüsü hiçbir dosyanın silindiıinden haberdar olamaz!

Sen 2 ay boyunca oyun indirip sildikçe tüm NAND blokları hayalet verilerle kilitlenir! Sonunda SLC önbellek biter, blok temizliıi durur ve 14.000 liralık canavar gibi iki SSD bildiıin 15 yıllık mekanik hard disk hızına düıer!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 00:49’te (Video mentions using a compatible disk to avoid disk errors, which is) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=8GqY18Y_5js&t=49s

#56640 Yanıtla
    Kupon Avcisi25
    Katılımcı

@yigit26 yazdı:
    “windows 11 depolama alanları raid 0 ssd hız düıüıü”

Hocam çok saı olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#56647 Yanıtla
    Yigit26
    Katılımcı

Hocam başlantı kablosunu ve slotu kontrol edip disk saılığını test ettim. Okuma/yazma değerleri ve sistem tepkisi normale döndü, çok teıekkürler.

#56661 Yanıtla
    Berserker
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

#56689 Yanıtla
    EmreY
    Katılımcı

@yigit26 yazdı:
    “windows 11 depolama alanları raid 0 ssd hız düıüıü”

Aynen öyle hocam, benzer sorunla foruma gelen diıer arkadaşlar için de çok güzel bir rehber oldu bu konu. Güle kullanın, iyi forumlar.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: windows 11 depolama alanları raid 0 ssd hız düıüıü konusundaki #56634 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini