Windows 11 Dosya Gezgini’nde ‘Klasör Pencerelerini Ayrı Bir İşlemde

Ana sayfa › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › Windows 11 Dosya Gezgini’nde ‘Klasör Pencerelerini Ayrı Bir İşlemde

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #60481 Yanıtla
    Doruk55
    Katılımcı

Explorer.exe çökünce masaüstünün gitmesini nasıl engelleriz? Klasörleri ayrı işlemde açmak performansı nasıl etkiler?

💻 Sistem: Ryzen 5 3600 | A320M | GTX 1650 4GB | 16GB Crucial Ballistix | 240GB SSD + 1TB HDD
    💬 "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
    📍 İstanbul (Beylikdüzü)
    #60489 Yanıtla
    Ali1907
    Katılımcı

Hocam kral o ayar Windows’un gizli kurtarıcılarındandır! Varsayılan olarak Windows’ta senin gördüğün Masaüstü, Görev Çubuğu, Başlat Menüsü ve açtığın tüm dosya pencereleri tek bir ‘explorer.exe’ ana işlemi altında çalışır.

Nitekim Buildzoid’in (Actually Hardcore Overclocking) AM5 Hynix rehberinde ve r/overclocking testlerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Sen takılan bir USB belleğe, ağ klasörüne veya bozuk bir video dosyasına tıkladığında o klasör donarsa, bütün masaüstü kilitlenir ve Windows explorer.exe’yi baştan başlatırken görev çubuğu falan komple yanıp söner.

Ama Klasör Seçenekleri -> Görünüm sekmesinden ‘Klasör pencerelerini ayrı bir işlemde başlat’ kutusunu işaretlersen, açtığın her klasör penceresi bağımsız bir explorer alt süreci olarak açılır. Bir klasör çökse veya donup kapansa bile ana masaüstün, görev çubuğun ve oyunun zerre etkilenmez, tıkır çalışmaya devam eder.

Her pencere ekstra 15-20 MB RAM yer ama günümüz sistemlerinde o RAM devede kulaktır, kararlılık için kesinlikle açılmalıdır.

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    💬 "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    📍 Antalya (Muratpaşa)
    #60500 Yanıtla
    Enes07
    Katılımcı

@doruk55 yazdı:
    “Windows 11 Dosya Gezgininde Klasör Pencerelerini Ayrı Bir İşlemde”

Hocam çok sağ olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Core 2 Extreme QX9650 | Rampage Extreme X48 | 8GB DDR3 1600 | GTX 285 SLI | Retro Kasa
    💬 "Kuzey köprüsüne küçük fan takmadan OC yapılmaz."
    📍 Aydın (Efeler)
    #60512 Yanıtla
    Doruk55
    Katılımcı

Dediğiniz adımları az önce denedim hocam. Anakartın çarpan/voltaj pinlerini kılavuza göre ayarlayınca sistem kararlı şekilde boot etti. Yardımlarınız için sağ olun.

💻 Sistem: Ryzen 5 3600 | A320M | GTX 1650 4GB | 16GB Crucial Ballistix | 240GB SSD + 1TB HDD
    💬 "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
    📍 İstanbul (Beylikdüzü)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Windows 11 Dosya Gezgini’nde ‘Klasör Pencerelerini Ayrı Bir İşlemde konusundaki #60512 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini