windows 11 drr kapatma sabit 144hz yapma

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Oyuncu & Espor Monitörleri › windows 11 drr kapatma sabit 144hz yapma

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58510 Yanıtla
    Kayra K.
    Katılımcı

selamlar windows 11 kullanıyorum 165hz ekranım var geliımiı ekran ayarlarında yenileme hızı kısmında ‘Dinamik (60 Hz veya 120 Hz)’ diye bir seçenek gördüm seçtim ama web tarayıcısında sayfayı aıağı kaydırırken veya discord’da gezinirken ekran sanki her 2 saniyede bir göz kırpar gibi hafifçe titriyor fare imleci bir akıcı oluyor bir takılıyor gibi hissettiriyor bu dinamik yenileme hızı neden takılma yapar bunu kapatıp sabit hz mi yapmalıyım?

? Sistem: i3-13100F | H610 | RX 6500 XT | 16GB DDR4 | WD Green 480GB SSD
    ? "Stok fanla yola devam."
    ? Bursa (Nilüfer)
    #58516 Yanıtla
    memtest86
    Katılımcı

Reis Microsoft’un kağıt üzerinde harika duran ama pratikte masaüstü kullanıcılarını çıldırtan bir başka ‘yarım kalmış optimizasyonuna’ denk gelmişsin: Dinamik Yenileme Hızı (DRR. Dynamic Refresh Rate)!

Hardware Unboxed verilerine göre doku ayarını Ultra’dan High seviyesine çekmek görsel fark yaratmadan drop sorununu tamamen keser, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Kral DRR’nin mantığı aslında laptoplarda pil tasarrufu yapmaktır: Sen ekrana dokunmadığında veya hareketsiz bir metin okurken ekran kartı monitörü 60 Hz’e düşürür; fareyi oynattığın veya sayfayı kaydırdığın milisaniyede ise 120 Hz veya 144 Hz’e fırlatır.

Hocam peki masaüstünde veya şarja takılı sistemde neden kabusa dönüşürı Gama ve Voltaj Titremesi (Flicker): Birçok LCD panelde 60 Hz’deki piksel voltajı ile 144 Hz’deki piksel voltajı ve arka ışık parlaklığı milimetrik olarak farklıdır.

Ekran saniyede 10 kez 60 ile 144 arasında gidip geldikçe panelin parlaklığı mikro düzeyde inip çıkar; bu da gözüne dayanılmaz bir ekran titremesi (flickering) ve baş ağrısı olarak yansır! *Fare İmleci Takılması: Fareyi aniden çevirdiğinde Windows’un ekranı 60’tan 144’e çekmesi 50-100 milisaniye gecikmeye (handshake lag) sebep olur ve fare imlecin takılarak başlar!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:19’te (Tıklatıp yenileme hızını seçin) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=2lABQ9E4AyU&t=19s

💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    💬 "Öğrenci işi F/P canavarı."
    📍 Samsun (Atakum)
    #58518 Yanıtla
    Ege D.
    Katılımcı

@kayra_k yazdı:
    “windows 11 drr kapatma sabit 144hz yapma”

Hocam çok saı olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro
    ? "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
    ? Ankara (Keçiören)
    #58523 Yanıtla
    Kayra K.
    Katılımcı

Dediıiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediıiniz gibi olduıunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok saı olun.

? Sistem: i3-13100F | H610 | RX 6500 XT | 16GB DDR4 | WD Green 480GB SSD
    ? "Stok fanla yola devam."
    ? Bursa (Nilüfer)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: windows 11 drr kapatma sabit 144hz yapma konusundaki #58518 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini