windows 11 güncelleme hatası 0x80070002 çözümü

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › İşlemciler (CPU) › windows 11 güncelleme hatası 0x80070002 çözümü

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #55000 Yanıtla
    Koray42
    Katılımcı

arkadaşlar Windows Update ekranında 0x80070003 hatası alıyorum. Güncelleıtirme sorun gidericisini çalıştırdım ‘sorun tespit edilemedi’ diyor. ?nternette SoftwareDistribution klasörünü silin yazmılar ama silmeye çalıtışığımda ‘bu dosya başka bir program tarafından kullanılıyor’ deyip sildirmiyor. Adım adım nasıl sıfırlayabilirim?

#55010 Yanıtla
    Cihan Y.
    Katılımcı

@koray42 dedi ki:<br>”windows 11 güncelleme hatası 0x80070002 çözümü”

Hocam bu hata kodları (0x80070002 ve 0x80070003) Windows çekirdeğinde doğrudan ‘ERROR_FILE_NOT_FOUND’ anlamına gelir. Yani Windows Update sunucudan güncelleme paketini indirirken bağlantı anlık kopmuş veya inen .cab dosyası bozulmuş, Windows da o bozuk parçayı doğrulamaya çalışırken dosyayı bulamadığı için kilitleniyor. Klasörü doğrudan silememenin sebebi ise arkada ‘Windows Update’ ve ‘BITS’ servislerinin o klasörü kilitli tutmasıdır. Kral çözümü temiz ve profesyonel şekilde Komut İstemi (CMD) ile yapacağız: Öncelikle Başlat menüsüne cmd yaz, sağ tıkla ve ‘Yönetici olarak çalıştır’. İkinci olarak Aşağıdaki 4 servisi durdurmak için şu komutları sırasıyla gir ve her birinde Enter’a bas: Üçüncü olarak Şimdi bozuk önbellek klasörlerinin adını değiştirerek sıfırlıyoruz: ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old ren C:\Windows\System32\catroot2 catroot2.old Son olarak da Şimdi durdurduğumuz servisleri tekrar başlatıyoruz: Hocam servisleri başlattıktan sonra bilgisayarı bir kez yeniden başlat. Ayarlar > Windows Update’e girip ‘Güncelleştirmeleri Denetle’ butonuna bas. Windows sıfır, tertemiz bir SoftwareDistribution klasörü açacak, paketi en baştan sağlam olarak indirecek ve o takılan güncelleme tereyağından kıl çeker gibi %100 yüklenip bitecektir!

#55110 Yanıtla
    Serdartr
    Katılımcı

Hocam bu hata kodları (0x80070002 ve 0x80070003) Windows çekirdeğinde doğrudan ‘ERROR_FILE_NOT_FOUND’ anlamına gelir. Yani Windows Update sunucudan güncelleme paketini indirirken bağlantı anlık kopmuş veya inen .cab dosyası bozulmuş, Windows da o bozuk parçayı doğrulamaya çalışırken dosyayı bulamadığı için kilitleniyor. Klasörü doğrudan silememenin sebebi ise arkada ‘Windows Update’ ve ‘BITS’ servislerinin o klasörü kilitli tutmasıdır. Kral çözümü temiz ve profesyonel şekilde Komut İstemi (CMD) ile yapacağız: Öncelikle Başlat menüsüne cmd yaz, sağ tıkla ve ‘Yönetici olarak çalıştır’. İkinci olarak Aşağıdaki 4 servisi durdurmak için şu komutları sırasıyla gir ve her birinde Enter’a bas: Üçüncü olarak Şimdi bozuk önbellek klasörlerinin adını değiştirerek sıfırlıyoruz: ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old ren C:\Windows\System32\catroot2 catroot2.old Son olarak da Şimdi durdurduğumuz servisleri tekrar başlatıyoruz: Hocam servisleri başlattıktan sonra bilgisayarı bir kez yeniden başlat. Ayarlar > Windows Update’e girip ‘Güncelleştirmeleri Denetle’ butonuna bas. Windows sıfır, tertemiz bir SoftwareDistribution klasörü açacak, paketi en baştan sağlam olarak indirecek ve o takılan güncelleme tereyağından kıl çeker gibi %100 yüklenip bitecektir!

#55221 Yanıtla
    Koray42
    Katılımcı

Dediıiniz adımları az önce denedim hocam. ?lk başta biraz tereddüt etmiştim ama kontrol edince tam da söylediıiniz gibi olduıunu gördüm. Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, herhangi bir takılma veya aırı ?sınma kalmadı. Yardımlarınız için çok saı olun.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: windows 11 güncelleme hatası 0x80070002 çözümü konusundaki #55110 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini