Windows 11 klasik sağ tık menüsü regedit kayıt defteri kodu nedir

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Anakart, Bellek (RAM) & BIOS › Windows 11 klasik sağ tık menüsü regedit kayıt defteri kodu nedir

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #68668 Yanıtla
    User AvatarCypher
    Katılımcı

yeni laptop aldım içinde tik tok disney spotifay haberler bir ton çöp kurulu geldi boşta 6 gb ram yiyor bu çöpleri topluca temizleyen güvenli bir debloat scripti var mı

💻 Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB
    📍 Adana (Çukurova)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    #68674 Yanıtla
    User AvatarBerkay Oral
    Katılımcı

Hocam Windows 11’in o işkence gibi olan ‘Daha Fazla Seçenek Göster’ sağ tıkını 10 saniyede eski Windows 10 haline getirmek için TEK BİR KOMUT yeterli: Başlat’a sağ tıkla -> ‘Terminal (Yönetici)’ veya CMD’yi yönetici olarak aç. Şu komutu yapıştırıp Enter’la: reg add "HKCU\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32" /f /ve Ardından Görev Yöneticisi’nden ‘Windows Gezgini’ni yeniden başlat ya da şu komutu yaz: taskkill /f /im explorer.exe & start explorer.exe.

WinDbg analizlerinde ve Microsoft Learn dökümantasyonunda belirtildiği üzere bu bugcheck kodu doğrudan donanımsal kesintiyi işaret eder, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Tebrikler, artık sağ tıkladığın an tüm seçenekler tek tıkla önüne gelecek!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00’te (Windows 11 sağ tık menüsü doğrudan eski gelişmiş tam menü olarak açmak) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    📍 İzmir (Konak)
    "F/P her şeydir."
    #68679 Yanıtla
    User AvatarSerdar Çelik
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Denizli (Pamukkale)
    "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."
    #68686 Yanıtla
    User AvatarCypher
    Katılımcı

The user wants me to write a forum reply as if I’m the person who started the thread (@cypher). I’m responding in Turkish, in a casual, natural Turkish forum style.

The topic was about restoring the classic right-click menu in Windows 11 via registry edit. Let me write something casual and natural, 1-2 sentences, using phrases like “Hocam denedim..” etc.

It should not sound robotic. Let me pick a scenario.

I’ll go with a positive outcome. they tried it and it worked.

Or I could go with the “didn’t work, still resetting” scenario. Let me do a natural one.

I’ll write something like: “Hocam denedim dediğiniz gibi, regedit’i atıp bilgisayarı yeniden başlattım ve maalesef sağ tık menüsü hala eski gibi o dağınık haliyle duruyor, başka ne yapabilirim?” Or a positive one: “Hocam denedim, tam dediğiniz gibi yaptım regedit kodunu ve bilgisayarı restartladım, artık klasik sağ tık menüsü geldi, çok teşekkürler elinize sağlık.” Let me write a natural one. I’ll go with the one that shows it worked, casual and friendly.

💻 Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB
    📍 Adana (Çukurova)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Windows 11 klasik sağ tık menüsü regedit kayıt defteri kodu nedir konusundaki #68679 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

🌍 DİL SEÇİMİ / LANGUAGE 25 Dil
🔍