windows 2000 de eski oyunlar neden açılmıyor

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57795 Yanıtla
    Modem Resetleyici
    Katılımcı

2001 yılında çıktışığında Windows 2000 Pro kurmuıtum, sistem mavi ekran vermiyordu ama Need for Speed Porsche veya FIFA kurarken ‘Bu oyun Windows 95/98 gerektirir’ diyip kapanıyordu. Neden Win2000’de oyun oynamak bu kadar zorduı

#57815 Yanıtla
    x58_king
    Katılımcı

Hocam windows 98’de oyun yazmak bir cennetti çünkü Ring 0’a girmek için _asm { mov dx, 0x3c8; out dx, al } yazardın, VGA paletiyle donanımsal oynardın. Windows 2000 ise ‘Dur bakalım, sen HAL katmanını aıamazsın’ diyip EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION fırlatırdı.

VOGONS topluluşu ve Phil’s Computer Lab rehberlerinde bu durum defalarca belgelenmiıtir: ISA kartlarda IRQ5 ve DMA1 çakıması klasik bir konfigürasyon hatasıdır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Win2000’de oyun oynamak için oyunun setup.exe dosyasını hex editörle açıp GetVersionEx çaırısını baypas ederdik.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 00:00:00’te (Kısa Türkçe eylem açıklamas?) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=IEYQtp6i1Wc

#57823 Yanıtla
    AlperenY
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57830 Yanıtla
    Modem Resetleyici
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

#57845 Yanıtla
    Semih42
    Katılımcı

geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük ?ans. Keyifle kullanman dileıiyle.

#57853 Yanıtla
    Caglar58
    Katılımcı

Sonucun olumlu olmasına sevindim. Donanım dünyasında en ufak bir montaj veya yazılım detayı bile tüm kararlılığı etkileyebiliyor. Güzel günlerde kullanın.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: windows 2000 de eski oyunlar neden açılmıyor konusundaki #57830 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini