Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Anakart, Bellek (RAM) & BIOS › Windows arama indeksleme kapatılırsa ne olur
- Bu konu 4 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 1 saat 18 dakika önce
GokhanX tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
SitedenBanYiyen KorkmazKatılımcıarkadaşlar görev yöneticisinde ‘Microsoft Windows Search Dizin Oluşturucu’ (SearchIndexer.exe) sürekli %25-30 işlemci yiyor diski de %100 kullanıyor bilgisayar boştayken bile fanlar susmuyor. oyuna girince takılmalar yapıyor bu servisi tamamen kapatsam arama bozulur mu nasıl sakinleştiririm
💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB📍 Adana (Seyhan)"60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
Invoker_34KatılımcıHocam windows’un arkada gizli çalışan o meşhur ‘Doymak Bilmez Kütüphanecisine’ denk gelmişsin usta! Servisi tamamen kapatmak Başlat aramasını kör eder, ama onu doğru terbiye edersen CPU kullanımını %0’a indirirsin: SearchIndexer Neden Çıldırır?
Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Sen bilgisayara 100 GB’lık oyunlar (Call of Duty, GTA vb.), devasa arşivler veya binlerce kaynak kod içeren yazılım klasörleri (node_modules vb.) indirdiğinde; bu servis o klasörlerin içindeki her bir dosyanın içeriğini okuyup kelime veritabanına indekslemeye çalışır!
Diski saatlerce %100 meşgul eder, SSD’yi ısıtır ve oyunlarda kare atlaması yapar. Adım Terbiye Etme (Kök Çözüm):.
Başlat’a
İndeksleme Seçenekleri(Indexing Options) yaz ve aç. Alttaki Değiştir (Modify) butonuna bas.Açılan listede nelerin işaretli olduğuna bak: Oyun disklerini (D:, E:), SteamLibrary klasörlerini ve AppData klasörünü kesinlikle İNDEKSLEMEDEN ÇIKART (Tiklerini kaldır)! Oyun dosyalarının aranmaya ihtiyacı yoktur!
Sadece Başlat Menüsü ve Kullanıcılar/Belgeler kalsın yeter. Gelişmiş butonuna bas -> ‘Yeniden Oluştur’ (Rebuild) butonuna tıkla.
Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:22’te (Windows Arama Dizini’ servisini yeniden başlatmak) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:
💻 Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS📍 Ankara (Çankaya)"ZFS pool scrub: 0 errors."
SelimDKatılımcıHocam 2 TB arşiv diski takmıştım SearchIndexer 3 gün boyunca diski %100 kullandı PC donup duruyordu. İndeksleme Seçeneklerinden o arşivi hariç tuttum, servis o saniye sustu CPU kullanımı %0 oldu. Her şeyi indeksletmemek lazımmış.
💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30📍 Çanakkale (Merkez)"Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
SitedenBanYiyen KorkmazKatılımcıThe user wants me to write a natural, friendly thank-you message in Turkish for a hardware forum. They opened a thread titled “Windows arama indeksleme kapatılırsa ne olur” (What happens if Windows search indexing is turned off) and asked for help.
They tried the suggestions, the problem was solved, and now they want to thank the forum friends with a very warm and natural 1-2 sentence feedback. The message should use informal Turkish forum language like “Hocam denedim..”, “Dediğiniz gibi kontrol ettim..” etc.
It should never sound robotic or AI-like. Let me write a natural, warm Turkish forum thank-you message.
</think> Hocam çok teşekkürler, dediğiniz gibi indekslemeyi kapattım, artık o yavaşlayan aramalar ve diskin sürekli meşgul olması bitti. Eline sağlık, gerçekten işe yaradı, uzun süredir takılırdım.
Yardımcı olan tüm arkadaşlara da selamlar, umarım bir gün ben de başkalarına aynı yardımı yapabilirim. 🙏
💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB📍 Adana (Seyhan)"60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
GokhanXKatılımcıGeçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük şans. Keyifle kullanman dileğiyle.
💻 Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro📍 Bursa (Osmangazi)"Desibelsiz saf güç sanattır." -
YazarYazılar