windows defender oyun kaydetmeyi engelliyor

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #55767 Yanıtla
    Yigit1905
    Katılımcı

oyun ayarlarını deıiıtiriyorum grafikleri ultra yapıyorum oyundan çıkıp girince sıfırlanıyor ayarlar kaydedilmiyor yardım

#55774 Yanıtla
    Sari Site Kurdu6
    Katılımcı

Olay tamamen Windows’un aşırı korumacı Denetimli Klasör Erişimi (Controlled Folder Access) özelliğidir. Fidye yazılımları (Ransomware) senin fotoğraflarını ve belgelerini şifrelemesin diye Microsoft C:\Users\Kullanıcı\Belgelerim klasörünü zırhlı kasaya çevirir.

Oyunlar da save dosyalarını ve grafik ayarlarını tam olarak bu klasöre (Documents\Rockstar Games, Documents\My Games vb.) kaydeder! Windows o oyunun .exesini tanımıyorsa veya yeni çıktıysa dosyayı yazmasını şak diye engeller.

Oyun diske yazamadığı için ya save alamaz ya da ayarları kaydedemeden çöker. Çözüm: 1) Başlat’a Fidye Yazılımı Koruması yaz aç.

2) ‘Denetimli klasör erişimi’ ayarını tamamen Kapalı yapabilirsin (en rahatı). 3) Ya da açık bırakmak istiyorsan altındaki ‘Bir uygulamaya Denetimli klasör erişimi üzerinden izin ver’ linkine tıkla -> Engellenen uygulamanın .exesini seçip izin ver.

#55784 Yanıtla
    SilverSurfer_7
    Katılımcı

Hocam 5 saatlik Witcher 3 ilerlemem bu yüzden buhar oldu. Save aldım sanıyordum meıer Defender arkada sessizce engelliyormuı.

Denetimli klasör eriıimini kapattışığım an tıkır kaydetmeye başladı.

#55790 Yanıtla
    Yigit1905
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiıiniz noktadan kaynaklanıyormuı. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, ?u an sistem saat gibi çalığıyor. Hepinize Ayrı çok teıekkür ederim.

#55811 Yanıtla
    Valkyrie
    Katılımcı

@yigit1905 yazdı:
    “windows defender oyun kaydetmeyi engelliyor”

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmiıken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

#55823 Yanıtla
    Ikinciel Guvence52
    Katılımcı

@yigit1905 yazdı:
    “windows defender oyun kaydetmeyi engelliyor”

Aynen öyle hocam, benzer sorunla foruma gelen diıer arkadaşlar için de çok güzel bir rehber oldu bu konu. Güle kullanın, iyi forumlar.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: windows defender oyun kaydetmeyi engelliyor konusundaki #55823 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini