Windows me sistem geri yükleme kapatma hızlandırma

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61491 Yanıtla
    User Avatarnvme_heatsink
    Katılımcı

2000 yılının Eylül ayında yeni milenyum için çıkan Windows ME’yi (Millennium Edition) büyük umutlarla kuran kullanıcılar birkaç gün içinde lanet okumaya başladılar. Bilgisayar boşta dururken bile mavi ekran veriyor, açılışta donuyor ve eski DOS oyunlarının hiçbiri açılmıyordu. Windows ME neden tarihin en başarısız işletim sistemi ilan edildi?

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 Gaziantep (Şahinbey)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    #61495 Yanıtla
    User AvatarSerdar Çelik
    Katılımcı

Hocam windows ME bilgisayarcılık tarihimizin en büyük kabusuydu evlat! Kutusu rengarenk çok güzeldi ama kurduğun gün başın belaya girerdi.

Windows 98 MS-DOS kipinde autoexec.bat ve config.sys parametrelerinde SET BLASTER değişkenini doğru tanımlamak ve DMA tamponunu ayarlamak şarttır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Müşteriye Windows ME kurup verirdik, dükkandan çıkmadan adam geri dönerdi ‘Usta masaüstünde fareyi sağa çektim mavi ekran verdi’ diye!

Boşta dururken çöken tek işletim sistemiydi. Hemen format atar o nur yüzlü Windows 98 İkinci Sürüm’ü (SE) kurardık da müşterinin yüzü gülerdi.

ME’nin tek iyi yanı Movie Maker ve pinball oyunuydu, gerisi çöp!

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Denizli (Pamukkale)
    "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."
    #61501 Yanıtla
    User AvatarPsuSesYapiyor Ateş
    Katılımcı

@nvme_heatsink yazdı:
    “Windows me sistem geri yükleme kapatma hızlandırma”

Hocam çok sağ olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Pentium III 1.4GHz Tualatin | Voodoo 5 5500 AGP | Sound Blaster AWE64 Gold | Windows 98 SE
    📍 İstanbul (Kadıköy)
    "LGA 775 tırnağını kesenler burada mı?"
    #61508 Yanıtla
    User Avatarnvme_heatsink
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiğiniz noktadan kaynaklanıyormuş. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, şu an sistem saat gibi çalışıyor. Hepinize ayrı çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 Gaziantep (Şahinbey)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    #61518 Yanıtla
    User AvatarPoyraz_35
    Katılımcı

@nvme_heatsink yazdı:
    “Windows me sistem geri yükleme kapatma hızlandırma”

Geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük şans. Keyifle kullanman dileğiyle.

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 Eskişehir (Tepebaşı)
    "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
    #61531 Yanıtla
    User AvatarShadowWalker_35
    Katılımcı

Sonucun olumlu olmasına sevindim. Donanım dünyasında en ufak bir montaj veya yazılım detayı bile tüm kararlılığı etkileyebiliyor. Güzel günlerde kullanın.

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    📍 Mersin (Mezitli)
    "Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Windows me sistem geri yükleme kapatma hızlandırma konusundaki #61501 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini