Windows product activation nasil calisir donanim hash

Ana sayfa › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › Windows product activation nasil calisir donanim hash

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #68192 Yanıtla
    User Avatarkeps_lock_pro
    Katılımcı

2001 yılında Windows XP ilk çıktığında ‘Windows Ürün Etkinleştirmesi’ (WPA) diye bir bela musallat oldu. Sistemi kuruyorsun, sağ altta bir anahtar simgesi çıkıyor: ‘Windows’u etkinleştirmek için 30 gününüz kaldı, aksi takdirde kilitlenecektir’. İnternet yoksa Microsoft’un müşteri hizmetlerini arayıp robota 50 haneli sayı kodları okuyorduk! Ama sonra internette ‘FCKGW’ ile başlayan bir ürün anahtarı yayıldı ve dünyadaki milyonlarca insan bu anahtarla XP’yi sıfır aktivasyonla kullandı. Bu anahtar nereden sızdı?

💻 Sistem: Ryzen 5 5500 | B450M-K II | RX 6600 8GB | 16GB RAM 3200MHz | Crucial BX500 480GB
    📍 Eskişehir (Odunpazarı)
    "FPS yerlerdeyse hayat zor."
    #68194 Yanıtla
    User AvatarEnes A.
    Katılımcı

Hocam o kodu telefon numaram gibi ezbere bilirdim: FCKGW-RHQQ2. Gece yarısı rüyamda sorsalar tek nefeste sayardım!

Phil’s Computer Lab’ın hazır DOS starter paketindeki sürücü yapılandırmasını incelersen sorunun hemen çözüldüğünü görebilirsin, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. 2001’den 2006’ya kadar Türkiye’de kurulan her 100 bilgisayarın 99’una o anahtar girildi.

CD’lerin üstüne siyah tahta kalemiyle yazardık. Telefonla robota kod okuyan tek bir tanıdığım bile yoktu, herkes FCKGW yazıp geçerdi.

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    📍 Bursa (Nilüfer)
    "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    #68197 Yanıtla
    User Avatarpwm_hub_tr
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 Bursa (Osmangazi)
    "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
    #68201 Yanıtla
    User Avatarkeps_lock_pro
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiğiniz noktadan kaynaklanıyormuş. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, şu an sistem saat gibi çalışıyor. Hepinize ayrı çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 5500 | B450M-K II | RX 6600 8GB | 16GB RAM 3200MHz | Crucial BX500 480GB
    📍 Eskişehir (Odunpazarı)
    "FPS yerlerdeyse hayat zor."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Windows product activation nasil calisir donanim hash konusundaki #68201 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet