windows xp sp2 dep veri yürütme engellemesi kapatma

Ana sayfa › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › windows xp sp2 dep veri yürütme engellemesi kapatma

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56454 Yanıtla
    ShadowWalker_34
    Katılımcı

Selamlar, eski DOS ve 90’lar oyunlarını native oynamak için kenarda retro bir kasa kuruyorum. AMD’nin 64-bit iılemcileriyle gelen ‘NX-Bit (No-Execute)’ ve Intel’in ‘XD-Bit’ teknolojisi işletim sistemiyle birleıtiıinde bellekteki tampon taıması (Buffer Overflow) saldırılarını donanımsal olarak nasıl engelliyorduı

#56461 Yanıtla
    Murat35
    Katılımcı

@shadowwalker_34 yazdı:
    “windows xp sp2 dep veri yürütme engellemesi kapatma”

Hocam windows XP Service Pack 2 çıktığı gün oyun dünyasında bomba patladı! CD’den SP2’yi kurduk, bilgisayar bir açıldı; ne GTA Vice City açılıyor ne eski Need for Speed!

Windows 98 MS-DOS kipinde autoexec.bat ve config.sys parametrelerinde SET BLASTER değişkenini doğru tanımlamak ve DMA tamponunu ayarlamak şarttır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Oyuna tıklıyorsun, ekrana kırmızı kalkan çıkıyor: ‘Bilgisayarınızı korumak için DEP bu programı kapattı’.

Yahu virüs değil bu, oyun oynuyoruz! Çözümü hemen keşfettik: Gizli C:\boot.ini dosyasını açacaksın, oradaki o meşhur /noexecute=optin yazısını silip yerine /noexecute=AlwaysOff yazıp kaydedeceksin.

Bilgisayarı yeniden başlattın mı DEP kökten kapanır, bütün eski oyunlar yağ gibi açılırdı!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:36’te (İkinci kodu girip İEM başarıyla tamamlandı yazısını okuyor ve bu kodları yaptıktan) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=252dNIwNXgA&t=36s

#56471 Yanıtla
    Ugur10
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, RAM etiketindeki seri numarasını kontrol edip zamanlamaları ayarladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#56484 Yanıtla
    ShadowWalker_34
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiıiniz noktadan kaynaklanıyormuı. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, ?u an sistem saat gibi çalığıyor. Hepinize Ayrı çok teıekkür ederim.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: windows xp sp2 dep veri yürütme engellemesi kapatma konusundaki #56461 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini