xbox donatıları kol güncellemesi nasıl yapılır pc

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Tasarım Monitörleri, TV & Görüntü Standartları › xbox donatıları kol güncellemesi nasıl yapılır pc

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #60219 Yanıtla
    Emre26
    Katılımcı

gamepad ile oynarken ekranda anlık takılmalar oluyor klavye mouse’a geçince yağ gibi akıyor sebebi nedir

💻 Sistem: i3-13100F | H610 | RX 6500 XT | 16GB DDR4 | WD Green 480GB SSD
    💬 "Kasa kapağını açtım hava alsın diye."
    📍 İstanbul (Maltepe)
    #60223 Yanıtla
    Mehmet93
    Katılımcı

Hocam windows oyuncularının %80’inin saçını başını yolduran o meşhur Xbox Bluetooth Sinyal Kilitlenmesi (Bluetooth Polling Stutter) bug’ına yakalanmışsın usta! Durumu ve çözümlerini adım anlatayım: Olay Neden Olurı

PCIe veri yolu üzerinden paylaşılan sistem belleği GPU VRAM hızına yetişemediği için 1% low FPS yerlere çakılır ve mikro takılmalar başlar, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Xbox Nesil kollarda Bluetooth Low Energy (BLE) kullanılır.

Kolun fabrikadan çıktığı ilk bellenim (firmware) yazılımında Windows’un Bluetooth yığınıyla devasa bir paket kaybı bug’ı vardır. Kol saniyede yüzlerce girdi sinyali yollarken Bluetooth bağlantısında mikro paket düşmesi (packet drop) yaşanır; Windows girdi API’si (DirectInput / XInput) cevap alamayınca tüm oyun iş parçacığını (thread) 100-500 milisaniye askıya alır (freeze)!

Kabloyu taktığında ise veriler USB üzerinden aktığı için donma yaşanmaz. Adım Kök Çözüm:.

Adım 1 (Hayatidir. Kolun Bellenimini Güncelle!): Microsoft Store’u aç -> Xbox Donatıları (Xbox Accessories) uygulamasını indir.

Kolu bilgisayara Type-C kablosuyla bağla -> Uygulamada kolun altındaki üç noktaya (.) tıkla -> ‘Şimdi Güncelle’ de! Microsoft bu Bluetooth takılma bug’ını yeni bellenim güncellemeleriyle büyük oranda çözdü.

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    💬 "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    📍 Erzurum (Yakutiye)
    #60227 Yanıtla
    Arda C.
    Katılımcı

@emre26 yazdı:
    “xbox donatıları kol güncellemesi nasıl yapılır pc”

Hocam Elden Ring oynarken her boss savaşında oyun 1 saniye donuyordu ölüp duruyordum. Meğer Xbox kolunun yazılımı güncel değilmiş.

Xbox Donatıları uygulamasından kolu kabloyla bağlayıp güncelledim, o donmaların hepsi anında bıçak gibi kesildi.

💻 Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB
    💬 "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    📍 Sivas (Merkez)
    #60241 Yanıtla
    Emre26
    Katılımcı

Dediğiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediğiniz gibi olduğunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok sağ olun.

💻 Sistem: i3-13100F | H610 | RX 6500 XT | 16GB DDR4 | WD Green 480GB SSD
    💬 "Kasa kapağını açtım hava alsın diye."
    📍 İstanbul (Maltepe)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: xbox donatıları kol güncellemesi nasıl yapılır pc konusundaki #60223 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini