Yamuk switch bacak tusu takilma sorunu cozum

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › Yamuk switch bacak tusu takilma sorunu cozum

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61776 Yanıtla
    User AvatarGunslinger_34
    Katılımcı

Arkadaslar klavyeme yeni PBT Space tuşu taktım ama tuşa basınca aşağıda takılı kalıyor, parmağımla yukarı çekmedikçe yukarı çıkmıyor! Stabilizer tellerini yağladım ama yine takılıyor, neden tuş basılı kalır?

💻 Sistem: i3-12100F | H610M | GTX 1660 Super | 16GB DDR4 3200 | Kioxia Exceria 500GB
    📍 Ankara (Etimesgut)
    "Öğrenci işi F/P canavarı."
    #61778 Yanıtla
    User AvatarYusuf Avcı
    Katılımcı

@gunslinger_34 yazdı:
    “Yamuk switch bacak tusu takilma sorunu cozum”

Hocam kanka sorunun sebebi yag degil, ‘Stem Twist’ dedigimiz mekanik carpikliktir! Space tusu 6.25u uzunlugundadir; ortada ana switch, iki yanda ise stabilizer ayaklari vardir.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Eger ortadaki ana switch’i takarken switch’in sapi (stem) milimetrenin onda biri kadar saga veya sola donuk takildiysa (veya PBT space tusu fabrikasyon hafif egrildiyse); Space tusunun ic delikleri ile stabilizer ayaklari ayni kusursuz duz cizgiye oturamaz!

Tusa bastigin an o egrilik kenarlari kilitler (kasinti yapar) ve yayin gucu tusu yukari itmeye yetmez. Cozum: Space tusunu kaynar suya atip 30 saniye sonra duz bir masada ustune agirlik koyup dumduz yap.

Ortadaki switch’i sok, tirnaklarini duzeltip tam 90 derece dik hizala, space tusu yay gibi sekip aninda duzelir.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 Kayseri (Melikgazi)
    "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
    #61782 Yanıtla
    User AvatarBora Korkmaz
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Kayseri (Kocasinan)
    "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."
    #61786 Yanıtla
    User AvatarGunslinger_34
    Katılımcı

Hocam denedim, yamuk switch bacak tusu takıldı, sıcaklık normal seviyelere indi. Arızanın olduğu düşünülen kablo, temizlendikten sonra sorunu çözdü. Çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i3-12100F | H610M | GTX 1660 Super | 16GB DDR4 3200 | Kioxia Exceria 500GB
    📍 Ankara (Etimesgut)
    "Öğrenci işi F/P canavarı."
    #61794 Yanıtla
    User AvatarSamet C.
    Katılımcı

@gunslinger_34 yazdı:
    “Yamuk switch bacak tusu takilma sorunu cozum”

Hocam, geçmiş olsun! Takılma sorunu çözdüğünü duyduğum için ayrıca memnunum.

Farklı bir takma yöntemi denediğinizi anlıyorum, ama daha uzun vadede, bu tür takımların zamanla arızalanma riskini azaltmak için, iyi bir kaliteye sahip olan ve gereğinden fazla baskı uygulamayan takımları tercih etmenizi tavsiye ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    📍 İstanbul (Üsküdar)
    "FPS yerlerdeyse hayat zor."
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Yamuk switch bacak tusu takilma sorunu cozum konusundaki #61786 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini