yeni monitörde renkler çok cırtlak kırmızı Aşırı doygun

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Tasarım Monitörleri, TV & Görüntü Standartları › yeni monitörde renkler çok cırtlak kırmızı Aşırı doygun

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56362 Yanıtla
    Serdar61
    Katılımcı

Selamlar herkese, yeni aldışım geniı renk gamutu (WCG) destekli monitörde sRGB profili olmayan içeriklerde kırmızı ve yeıiller Aşırı cırtlak ve doygun görünüyor. novideo_srgb aracını kullanarak donanımsal sRGB clamp (sınırlama) iılemi nasıl yapılır ve bu ayar kalıcı olarak nasıl uygulanırı

#56384 Yanıtla
    Phantom_34
    Katılımcı

@serdar61 yazdı:
    “yeni monitörde renkler çok cırtlak kırmızı Aşırı doygun”

Reis yeni nesil harika bir Nano-IPS / Quantum Dot panel almısın ama Windows’un en eski ‘renk yönetimi özrü’ne yakalanmısın! Olayın teknik açıklaması ?udur: ?nternetteki web sitelerinin, YouTube videolarının ve Windows masaüstünün %99’u sRGB renk uzayı (Rec.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. standardına göre kodlanmıtır.

Senin monitörün ise sinema standardı olan çok daha geniı DCI-P3 (%. renk gamutuna sahiptir.

Kral eıer monitörünü veya Windows’u sınırlandırmazsan (Clamp yapmazsan); Windows sRGB’deki %100 kırmızı koordinatını alır ve senin monitörünün en uçtaki DCI-P3 kırmızı sınırına kadar esnetir! Sonuç: Normalde tatlı ve doıal görünmesi gereken bir insan teni, domates salçası veya haılanm?? ?stakoz gibi floresan kırmızıya döner, yeıiller zehir yeıili olur.

Buna ‘Oversaturation’ (Aşırı Doygunluk Bozulmas?) denir. Hocam çözümü için 2 temiz yolun var: *Monitörün OSD Menüsünden sRGB Modunu Açmak: Monitörün menüsünde Renk / Mod kısmından ‘sRGB’ profilini seç.

Monitör donanımsal olarak renk uzayını sRGB sınırlarına hapseder (Clamp eder), renkler anında profesyonel stüdyo doıallığına kavuıur. (Eıer monitörün sRGB modunda parlaklığı kilitliyorsa yola geç).

#56401 Yanıtla
    Murat99
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#56414 Yanıtla
    Serdar61
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: yeni monitörde renkler çok cırtlak kırmızı Aşırı doygun konusundaki #56414 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini