3.2mm erken tabana vurma bottom out sesi pop

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › 3.2mm erken tabana vurma bottom out sesi pop

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #59538 Yanıtla
    Eclipse
    Katılımcı

Arkadaslar klavye toplulugunda herkes ‘Long-Pole Switch’ (uzun saftli anahtar) ovuyor. Normal switchlerin basma mesafesi 4.0mm iken bunlar neden 3.2mm – 3.5mm’de tabana vuruyorı Ses farki gercekten cok mu buyukı

? Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    ? "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak Ayrı zevk."
    ? ?zmir (Karıyaka)
    #59542 Yanıtla
    rtss_cap
    Katılımcı

@eclipse yazdı:
    “3.2mm erken tabana vurma bottom out sesi pop”

Hocam kral mekanik klavye dunyasinda son yillarin en buyuk akustik trendi Long-Pole switchlerdir! Normal switch’te (mesela Cherry Kirmizi) o ortadaki bacak (stem) tabana deymez, anahtarin iki yanindaki omuzlar tabana carparak ses cikarir (4.0mm yol alir).

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Long-Pole switch’te ise o orta bacak milimetrik olarak uzatilmistir.

Tusa bastiginda iki yan omuzlar tabana hic degmeden, o sivri orta bacak alt govdenin tam ortasindaki kuyuya ‘tak!’ diye erken carpar (3.2mm’de durur). Hem tusa basma mesafesi kisalir parmagin daha seri basar, hem de tabana oyle sert ve noktasal carpar ki klavyeden ‘pat / pop’ diye inanilmaz tok, canli ve patlayan bir ses cikar.

Ustune tusu erken durdurdugu icin Cherry cap carpmasini da kokunden cozer.

? Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemi?) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    ? "sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    ? ?stanbul (Beylikdüzü)
    #59545 Yanıtla
    Enes99
    Katılımcı

@eclipse yazdı:

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: Ryzen 5 3600 | A320M | GTX 1650 4GB | 16GB Crucial Ballistix | 240GB SSD + 1TB HDD
    ? "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varm?? dedim."
    ? Bursa (Osmangazi)
    #59552 Yanıtla
    Eclipse
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiıiniz noktadan kaynaklanıyormuı. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, ?u an sistem saat gibi çalığıyor. Hepinize Ayrı çok teıekkür ederim.

? Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    ? "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak Ayrı zevk."
    ? ?zmir (Karıyaka)
    #59573 Yanıtla
    Rogue
    Katılımcı

@eclipse yazdı:

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    💬 "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."
    📍 Adana (Seyhan)
    #59578 Yanıtla
    HalilM
    Katılımcı

Sorun yaşayan arkadaşlara referans olacak tertemiz bir konu oldu. Keyifli kullanımlar ve iyi forumlar dilerim.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    💬 "Öğrenci işi F/P canavarı."
    📍 Kocaeli (İzmit)
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: 3.2mm erken tabana vurma bottom out sesi pop
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT