3 pin switch 5 pin klavyeye takılır m?

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › 3 pin switch 5 pin klavyeye takılır m?

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56564 Yanıtla
    Karakartal__tr
    Katılımcı

klavye alacaım özelliklerinde ‘Hot-Swappable’ yazıyor bu ne iıe yarıyor lehim bilmeyen biri switch deıiıtirebilir mi

#56568 Yanıtla
    Alperen06
    Katılımcı

Hocam hot-Swap klavye dünyasının en büyük nimetidir usta! Normal klavyelerde her switch PCB’ye kurıun lehimle kaynatılmıtır; bir tuş bozulsa havyayla sökmek 1 saat sürer.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Hot-Swap klavyelerde ise PCB’nin arkasında özel yaylı metal soketler (Kailh/Gateron soket) vardır.

Switch puller (özel maıa) ile tuşu ‘tık’ diye yukarı çekip çıkarırsın, yeni switch’i yerine bastırıp 5 saniyede takarsın! 3-Pin vs 5-Pin Olayı: Ortadaki kalın yuvarlak bacak ve iki metal elektriksel bacak her switch’te vardır (3-Pin).

5-Pin switch’lerde ise saıda ve solda fazladan iki minik plastik sabitleme bacağı (PCB mount legs) bulunur. Eıer klavyenin PCB’sinde o iki plastik delik yoksa (3-Pin PCB ise), panik yapma!

Yan keski veya tırnak makasıyla switch’in altındaki o iki minik YAN PLASTıK BACAıI kesip atarsın; switch anında 3-pin olur ve cuk oturur! Büyük Tuzak: Eski Gamepower vb.

ucuz klavyelerdeki ‘Outemu Hot-Swap’ soketlerinin delikleri çok dardır, kalın bacaklı Cherry/Gateron girmez. alırken Kailh / TTC Evrensel Hot-Swap Soketli klavye seçtiıinden emin ol.

#56576 Yanıtla
    Mining Gormedi
    Katılımcı

Hocam 5 pin switch aldım klavyeye oturmadı diye aılıyordum. Forumda gördüm tırnak makasıyla o iki yan plastik pimi çıt kestim, hepsi mükemmel oturdu canavar gibi çalığıyor.

#56584 Yanıtla
    Karakartal__tr
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiıiniz noktadan kaynaklanıyormuı. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, ?u an sistem saat gibi çalığıyor. Hepinize Ayrı çok teıekkür ederim.

#56598 Yanıtla
    GhostRider
    Katılımcı

@karakartal__tr yazdı:
    “3 pin switch 5 pin klavyeye takılır m?”

geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük ?ans. Keyifle kullanman dileıiyle.

#56607 Yanıtla
    Koray42
    Katılımcı

Sonucun olumlu olmasına sevindim. Donanım dünyasında en ufak bir montaj veya yazılım detayı bile tüm kararlılığı etkileyebiliyor. Güzel günlerde kullanın.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: 3 pin switch 5 pin klavyeye takılır m?
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini