64 mb ram ile windows xp kullanma iskencesi

Acasă › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › 64 mb ram ile windows xp kullanma iskencesi

5 Articles görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Author
    Articles
  • #69769 Yanıtla
    User AvatarBaran Kılıç
    Katılımcı

uxtheme.dll` dosyasını yamalamadan Windows XP neden dışarıdan üçüncü parti görsel tema kabul etmiyordu?

💻 Sistem: Ryzen 5 5500 | B450M-K II | RX 6600 8GB | 16GB RAM 3200MHz | Crucial BX500 480GB
    📍 Sakarya (Serdivan)
    "Kasa kapağını açtım hava alsın diye."
    #69770 Yanıtla
    User AvatarMelih Köse
    Katılımcı

Hocam windows XP çıktığında fakir çocukla zengin çocuğun farkı o temadan anlaşılırdı! Zengin çocuğun 256 MB RAM’i vardı, o mavi Luna temasını, yeşil tepeyi gururla açardı.

VOGONS topluluğu ve Phil’s Computer Lab rehberlerinde bu durum defalarca belgelenmiştir: ISA kartlarda IRQ5 ve DMA1 çakışması klasik bir konfigürasyon hatasıdır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Biz garibanlar 64 MB RAM’li Celeron kasada XP’yi kurar kurmaz hemen masaüstüne sağ tıklar ‘Klasik Windows’ yapardık, koca XP olurdu sana Windows 2000!

Ama en azından GTA Vice City oynarken makina takılmazdı.

💻 Sistem: Core 2 Quad Q6600 @ 3.6GHz | Asus P5Q Pro | 8GB DDR2 1066 | GTX 750 Ti | 850 Evo 250GB
    📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)
    "Kuzey köprüsüne küçük fan takmadan OC yapılmaz."
    #69773 Yanıtla
    User AvatarBerkay Oral
    Katılımcı

@mert16 yazdı:
    “64 mb ram ile windows xp kullanma iskencesi”

Hocam çok sağ olun, RAM etiketindeki seri numarasını kontrol edip zamanlamaları ayarladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    📍 İzmir (Konak)
    "F/P her şeydir."
    #69775 Yanıtla
    User AvatarBaran Kılıç
    Katılımcı

Dediğiniz gibi XMP/EXPO profilini kontrol edip tavsiye ettiğiniz değeri verdim. Gün boyu kullandım, hiçbir kararsızlık kalmadı. Teşekkürler.

💻 Sistem: Ryzen 5 5500 | B450M-K II | RX 6600 8GB | 16GB RAM 3200MHz | Crucial BX500 480GB
    📍 Sakarya (Serdivan)
    "Kasa kapağını açtım hava alsın diye."
    #69781 Yanıtla
    User AvatarHalil K.
    Katılımcı

@mert16 yazdı:
    “64 mb ram ile windows xp kullanma iskencesi”

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    📍 Konya (Selçuklu)
    "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
5 Articles görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: 64 mb ram ile windows xp kullanma iskencesi
Bilgileriniz:

De ce ești curios?

Type at least 3 characters.

Explore

🌍 ALEGE LIMBA 25 Limbi
🔍